Rusia a livrat Armatei un nou lot de Su-35S și se laudă că în 2023 producția de Su-30, Su-34 și Su-35 s-a dublat în ciuda sancțiunilor

Ionel Copcea |
Data publicării:
Avioane rusești de tip Su-35
Avioane rusești de tip Su-35

Serviciul de presă al corporației ruse de stat Rostec a anunțat că, pe 13.07.2023, Întreprinderea de aviație din Komosmolsk pe Amur, parte a Corporației întrunite constructoare de avioane (OAK), a predat Ministerului Apărării al doilea lot de avioane de vânătoare de tip Su-35S produs în acest an.

“Întreprinderea de aviație din Komosmolsk pe Amur produce echipamente de aviație în cadrul comenzilor de stat pentru apărare, în termenele stipulate în contracte și uneori chiar și înainte de termen, pentru a satisface nevoile Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse în ceea ce privește avioanele de luptă”, a declarat directorul general al OAK, Yuri Slyusar, citat de agenția de presă Intefax.

 

Toate fondurile merg la industria de război. Rușii spun că au dublat producția  de Su-30, Su-34 și Su-35 

 

Reprezentanții Rostec au precizat că avioanele de vânătoare Su-35S au trecut printr-un întreg ciclu de teste la sol și în aer, în diferite moduri de operare, și au zburat de pe aerodromul întreprinderii către locul de dislocare permanentă.

Pe 10 iulie, adjunctul directorului general al Rostec, Vladimir Artyakov, a declarat că producția mai multor avioane de luptă a fost dublată pentru nevoile armatei în timpul așa zisei „operații militare speciale” din Ucraina.

“Pentru unele poziții am dublat numărul de avioane de luptă pe care le livrăm Ministerului rus al Apărării. Este vorba despre aeronave precum Su-30, Su-34 și Su-35, care sunt foarte eficiente pe linia de contact”, a declarat Artyakov în timpul unui interviu acordat canalului de televiziune Russia 24.

Su-35S este un avion de vânătoare multifuncțional de generație 4++, super manevrabil, destinat pentru interceptarea și distrugerea în lupte în apropiere și la distanță mare a tuturor claselor de ținte aeriene, pentru lupta în vederea cuceririi supremației aeriene și, de asemenea, pentru distrugerea țintelor militare terestre și de la suprafața apei. Acesta este înarmat cu un tun de aviație cu calibrul de 30 de milimetri și dispune de 12 puncte de prindere pentru bombe și rachete. Încărcătura de luptă a aeronavei este de opt tone. Avionul poate atinge o viteză de 2.500 de kilometri pe oră și are o autonomie de 3.400 de kilometri. 

 

Ca de obicei rușii nu precizează numărul de Su-35S livrate

 

Comentariul autorului: Ca de obicei în ultimul timp, reprezentanții ruși nu au precizat numărul de avioane de vânătoare livrate și nici nu au oferit alte detalii despre acestea.

Se cunoaște doar faptul că este vorba despre al doilea lot de avioane din acest an, primul fiind furnizat pe 23.06.2023 și incluzând, cel mai probabil, două aeronave de tip Su-35S.

Probabil că, până la sfârșitul anului în curs vor mai fi efectuate cel puțin două sau trei livrări, cu un număr crescut de avioane (trei sau patru).

În anul 2022, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au primit în dotare șapte avioane de vânătoare Su-35S, trei fiind livrate în septembrie și alte patru în decembrie.

Întreprinderea de aviație din Komsomolsk pe Amur onorează acum cel de-al patrulea contract încheiat cu Ministerul rus al Apărării pentru furnizarea de aeronave de tip Su-35S. Acesta a fost încheiat în anul 2021 și prevede livrarea a 24 sau 30 de avioane (datele diferă în funcție de sursă), până în 2024.

Primele trei contracte, încheiate în 2009, 2015 și 2020, au inclus livrarea, în perioada 2012-2022, a 104 avioane de vânătoare Su-35S din producția de serie.

Ținând cont de cele patru aeronave primite în luna decembrie 2022, în cadrul noului contract, la începutul anului 2023, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse dispuneau de 108 avioane de acest tip. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel