Rusia a lansat producția în serie a sistemului de rachete S-350 Vityaz

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Rusia a lansat producția de sisteme moderne antiaeriene S-350, cunoscute sub numele de Vityaz, a informat agenția de știri TASS, pe 12 aprilie, cu referire la declarația făcută de ministrul adjunct al apărării, Alexey Krivoruchko.

Adjunctul ministrului Apărării, Alexey Krivoruchko declarat că primele lansări, efectuate pe 26 martie, au fost reușite și "în același timp, a început producția primului set din serie, a cărui livrare va avea loc în 2019".

Potrivit lui A. Krivoruchko, modelul S-350 Vityaz este destinat să înlocuiască sistemul S-300PS, operaționalizat în 1983. Noul sistem are o rază de acțiune maximă de 60 km și poate lovi ținte care evoluează la o altitudine maximă de 30 km, precizează BSMAP.

În cursul lunii martie, la Academia Aerospatială din Zhukov, general locotenentul Vladimir Lyaporov, a anuntat ca noile sisteme moderne de aparare antiaeriană S-500 si S-350 vor intra în curând în serviciu.

Generalul a mai declarat petru Krasnaya Zvezda că "în 2019 primul grup de ofițeri va finaliza cursul de utilizare a sistemului S-500, organizat în cadrul Academiei. Sistemele nu au intrat încă în serviciu, dar ne așteptăm ca acestea să se facă în viitorul apropiat. De asemenea, la sfârșitul anului, se așteaptă livrarea prmelor sisteme S-350 Vityaz".

S-350 Vityaz este destinat apărării principalelor facilități administrative și militare împotriva atacurilor din aer. Sistemul funcționează în mod automat, echipajul, format din trei militari, asigurând punerea în funcțiune și cotrolul funcționării. Acesta include postul de comandă 50K6E, radarele multifuncționale 50N6E și lansatoarele 50P6E cu 12 rachete 9M96E2 fiecare. Timpul de desfășurare a complexului este de cinci minute.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel