Rusia a lansat cel mai mare atac de la începutul războiului în Liov și Volin - foarte aproape de granița Ucrainei cu Polonia

Darius Muresan |
Data publicării:
Lansări de rachete Iskander de către Federația Rusă, foto: Captură video Ministerul Apărării din Rusia
Lansări de rachete Iskander de către Federația Rusă, foto: Captură video Ministerul Apărării din Rusia

Oficiali din Ucraina au comunicat că Rusia a lansat atacuri aeriene în regiunea vestică Liov şi în regiunea nord-vestică Volin - ambele situate la graniţa cu Polonia. 

Primarul oraşului Liov a declarat că mai multe rachete au fost doborâte, însă au fost lovite şi clădiri rezidenţiale.

Potrivit presei ucrainene, a fost cel mai mare atac aerian din regiunea Liov, de la debutul invaziei ruse în Ucraina, în 2022. 

Nu există încă informații suplimentare cu privire la pagubele provocate de ruși ori la posibile victime. Nu se știe totodată nici câte rachete au fost doborâte și câte și-au atins ținta.

Moscova a precizat de mai multe ori că atacurile în vestul Ucrainei au ca țintă centrele logistice și punctele militare prin care intră în Ucraina echipamentul militar occidental.

 

Atacuri în toată Ucraina

 

Forţele Aeriene ale Ucrainei raportează că, în noaptea de luni spre marţi, invadatorii ruşi au lansat 28 de rachete de croazieră, dintre care 16 au fost doborâte de armata ucraineană. Atacul a început în jurul orei 04:00, iar autorităţile ucrainene au transmis că au fost lansate cel puţin 28 de rachete de croazieră de diferite tipuri, printre care Kh-22, Kh-101, Kh-555 şi Kalibr, potrivit Rador.

Apărarea antiaeriană a funcţionat în mai multe regiuni ale Ucrainei, astfel că au fost distruse 16 rachete de croazieră Kh-101/Kh-555 şi Kalibr. În plus, în regiunile Dnipropetrovsk şi Zaporijjia, au fost înregistrate opt lansări de rachete ghidate antiaeriene S-300/S-400. În timpul nopţii, s-au auzit explozii în mai multe oraşe ucrainene.

La Liov, o lovitură a fost înregistrată în zona unor clădiri rezidenţiale şi pe teritoriul unei grădiniţe. În oraşul Luţk, a fost lovită o întreprindere industrială, iar trei persoane au murit în urma atacului. Un bombardament a fost înregistrat şi la o întreprindere industrială din Dnipro, unde au fost rănite două persoane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel