Rusia a încheiat testarea Sistemului modernizat de avertizare timpurie asupra unui atac cu rachete

Ionel Copcea |
Data publicării:

Proiectantul-șef al Sistemului de avertizare timpurie asupra unui atac cu rachete din Federația Rusă, Sergehi Boev, a declarat, pe 14.02.2021, că testele de stat ale sistemului modernizat au fost finalizate.

“A trebuit ca, prin întrebuințarea de noi tehnologii, cu mijloace de calcul reproductiv, să asigurăm prelucrarea datelor și transmiterea acestor informații către cele mai înalte posturi de comandă ale conducerii politio-militare a țării. Această misiune a fost rezolvată. La sfârșitul lunii decembrie 2020, am finalizat testele de stat ale Sistemului de avertizare timpurie asupra unui atac cu rachete în general și a Punctului de Comandă în special”, a spus Boev în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune Zvezda.

Anterior, Boev a declarat pentru agenția de presă Interfax că, în anul 2021, în Federația Rusă ar trebui să intre în serviciul de luptă Sistemul modernizat de avertizare timpurie asupra unui atac cu rachete. Aceasta a precizat că toate observațiile venite de la Ministerul rus al Apărării au fost rezolvate. “Sistemul îmbunătățit în mod sistematic ar trebui să fie pus în funcțiune în anul 2021”, a menționat Boev.

Potrivit proiectantului-șef, în prezent, sistemul a fost întărit cu stații de radiolocație noi și cu noi puncte de comandă, iar canalele de transmitere a datelor au fost modernizate. Astfel, Sistemul de avertizare timpurie asupra unui atac cu rachete include mijloace de comunicații și de conducere, precum și eșaloanele terestru și cosmic ale mijloacelor de informații.

Segmentul terestru este format dintr-o rețea de stații de radiolocație dincolo de linia orizontului de tip Voronezh. Acestea lucrează în diferite game de unde și sunt capabile să descopere obiecte cosmice, balistice și hipersonice.

Stațiile de radiolocație de tip Voronezh se află în serviciul de luptă în Regiunile Leningrad, Kaliningrad, Irkutsk și Orenburg, precum și în ținuturile Altai, Krasnodar și Krasnoyarsk. Alte două stații noi se află în construcție lângă Murmansk și Vorkuta, iar construirea unei alte stații este planificată în Crimeea.

Gruparea orbitală a Sistemul de avertizare timpurie asupra unui atac cu rachete va fi formată, în perspectivă, din 10 sateliți de tip Tundra. Desfășurarea integrală a acestora se va încheia în anul 2024.

            

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel