Rusia a folosit vehiculele de luptă BMPT „Terminator'' în regiunea Lugansk (Foto)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Vehiculele de luptă BMPT „Terminator” al Forțelor Armate Ruse din regiunea Lugansk. Mai 2022. Foto: Yuri Butusov.
Vehiculele de luptă BMPT „Terminator” al Forțelor Armate Ruse din regiunea Lugansk. Mai 2022. Foto: Yuri Butusov.

Forţele ruse de ocupaţie au început să folosească vehiculele de luptă BMPT „Terminator'' în Ucraina. Primea utlizare a BMPT „Terminator'' pe câmpul de luptă a avut loc în regiunea Lugansk, unde principala ţintă au fost poziţiile armatei ucrainene care luptă acum ca autostrada Bakhmut-Lisichansk să nu cadă în mâinile ruşilor.

Forțele ruse de ocupaţie continuă să încerce să preia controlul asupra autostrăzii Bakhmut-Lisichansk din apropierea satelor Nagirne, Belogorivka și Berestovo din regiunea Lugansk.

BMPT „Terminator” și tancuri rusești în regiunea Luhansk. Mai 2022. Foto: Yuri Butusov

Jurnalistul ucraineana Yuri Butusov a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe imagini în exclusivitate cu momentul în care forţele ruse de ocupaţie au scos pe câmpul de luptă, în regiunea Lugansk, vehiculele de luptă BMPT „Terminator''.

Vehiculele de luptă BMPT „Terminator” al Forțelor Armate Ruse din regiunea Lugansk. Mai 2022. Foto: Yuri Butusov

Jurnalistul precizează că imaginile pe care le-a publicat au fost primite de la un ’’grup de cercetaşi’’ ai armatei ucrainene, mai precis de la ofițeri de informații ucraineni. Yuri Butusov a relatat că Diviziile 90 de tancuri și 76 de asalt aerian ale armatei ruse s-au poziţionat pe un deal de unde au bombardat autostrada Bakhmut-Lisichansk în zona a trei sate.

Dar, după cum a precizează Butusov, ocupanții ruși au fost forțați să se retragă destul de repede, deoarece artileria ucraineană a deschis focul asupra lor.

,,Situația rămâne dificilă, inamicul se străduiește din răsputeri să spargă apărarea noastră pentru a crea o nouă încercuire. Dar armata ucraineană opune rezistență puternică și depune toate eforturile pentru a respinge atacul Forțelor Armate Ruse. Sunt bătălii grele", a rezumat Butusov.

Săptămâna trecută, vehiculele de luptă BMPT ,,Terminator’’ au fost observate în raionul localității Severodonețk din Regiunea Lugansk, unde forțele aliate ale Rusiei și Republicii Populare Lugansk au ajuns la periferia orașului și desfășoară lupte în condiții urbane.

La începutul lunii trecut, au apărut primele informaţii ca forţele ruse de ocupaţie intenţionează să folosească în Ucraina mai multe vehicule de luptă BMPT „Terminator''. Atunci, un tren încărcat cu tehnică militară, care transporta mai multe vehicule de luptă BMPT „Terminator'', a fost observat în apropiere de  granița cu Ucraina, în regiunea Briansk.

 

Caracteristici ale vehiculului de luptă blindat BMPT “Terminator”


Vehiculul de luptă pe șenile “Terminator” - dezvoltat pe platforma tancului T-90 - este prezentat de ruşi ca un „puternic blindat, capabil să distrugă vehicule blindate ușoare, tancuri și vehicule de luptă ale infanterie și să opereze împreună cu sistemele de apărare antiaeriană pe câmpul de luptă, împotriva elicopterelor inamice și a vehiculelor aeriene care evoluează la înălțimi mici și foarte mici, cu viteze reduse.

Potrivit informațiilor furnizate în urmă cu doi ani, când vehiculele au ajuns pentru teste la Divizia 90 Tancuri, acestea sunt echipate cu sistemul de rachete antitanc "Ataka" (cu raza de acțiune de până la 6 km), două tunuri calibru 30 mm, două lansatoare de grenade şi o mitralieră Kalașnikov calibru 7,62 mm. Vehiculele pot atinge o viteză de 60 de km/h, iar echipajul este format din cinci militari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel