Forţele ruse de ocupaţie aduc în Ucraina vehicule de luptă BMPT Terminator

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Armate ale Ucrainei ar putea avea o oportunitate în viitorul apropiat de a spulbera din nou un alt mit al Rusiei despre ''invincibilitatea'' vehiculului de luptă BMPT „Terminator'', deoarece armata rusă a decis să le folosească în Ucraina.

Pe reţele de socializare au apărut mai multe imagini cu o platformă feroviară care transportă, printre altele, şi vehicule de luptă BMPT „Terminator”. Potrivit informaţiilor publicate de Defence-Blog, trenul încărcat cu tehnică militară a fost observat în apropiere de  granița cu Ucraina, în regiunea Briansk.

Data la care imaginile au fost realizare este necunoscută, dar canalele rusești de Telegram au publicat-o abia acum. În fotografie puteți observa patru vehicule de luptă BMPT „Terminator” care prezintă însemne tactice sub forma unui „cerc alb”.

Analiştii militari ucraineni ai publicaţiei Defense Express precizează că unul dintre aceste vehicule de luptă are un camuflaj foarte asemănător cu cel al BMPT-urilor Terminator alocate Diviziei 90 Tancuri – Ekaterinburg din Regiunea Militară Centru.

De menționat că unitățile Diviziei 90 Tancuri au activat deja în districtul Brovari din regiunea Kiev, unde s-au retras după ce au suferit pierderi semnificative. În timpul luptelor, Forțele Armate ale Ucrainei l-au lichidat pe comandantul Regimentului 6 Tancuri al Diviziei 90.

Dacă aceste vehicule de luptă BMPT „Terminator” vor fi folosite cu adevărat în Ucraina, militarii ucraineni vor avea ocazia ''să testeze'' şi rezistenţa acestora la sisteme antitanc, aşa cum au făcut-o până acum cu toate vehiculele militare pe care forţele ruse le-au aruncat în luptă. 

Caracteristici ale vehiculului de luptă blindat BMPT “Terminator”

Vehiculul de luptă pe șenile “Terminator”, dezvoltat pe platforma tancului T-90, a fost prezentat ca de ruşi ca un „puternic blindat, capabil să distrugă vehicule blindate ușoare, tancuri și vehicule de luptă ale infanterie și să opereze împreună cu sistemele de apărare antiaeriană pe câmpul de luptă, împotriva elicopterelor inamice și a vehiculelor aeriene care evoluează la înălțimi mici și foarte mici, cu viteze reduse.

Potrivit informațiilor furnizate în urmă cu doi ani, când vehiculele au ajuns pentru teste la Divizia 90 Tancuri, acestea sunt echipate cu sistemul de rachete antitanc "Ataka" (cu raza de acțiune de până la 6 km), două tunuri calibru 30 mm, două lansatoare de grenade şi o mitralieră Kalașnikov calibru 7,62 mm. Vehiculele pot atinge o viteză de 60 de km/h, iar echipajul este format din cinci militari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel