Rusia a expulzat un diplomat bulgar

Eduard Pascu |
Data publicării:

Guvernul rus a expulzat un diplomat bulgar ca ripostă după ce Sofia a refuzat să acorde viză unui ataşat militar al Rusiei ce urma să fie trimis în post la Sofia, a anunţat Ministerul de Externe al Bulgariei, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Ambasadorul Bulgariei la Moscova, Atanas Krastin, a fost informat că diplomatul trebuie să părăsească Rusia în 24 de ore, conform protocolului diplomatic, a precizat ministerul într-un comunicat. Moscova a invocat "principiul reciprocităţii", se mai arată în comunicat.

Bulgaria a anunţat în octombrie că a refuzat să acorde viză unui ataşat militar ce fusese trimis de Moscova la Ambasada Rusiei la Sofia, la o zi după ce expulzase un alt diplomat rus în urma unor acuzaţii de spionaj.

Bulgaria, aliat loial al Moscovei în perioada comunistă, este acum membră a NATO şi a Uniunii Europene, dar menţine relaţii culturale şi istorice strânse cu Rusia, care rămâne cel mai mare furnizor de energie al său, comentează Reuters.

Anul trecut, Sofia nu s-a alăturat aliaţilor din NATO şi UE în expulzarea de diplomaţi ruşi în urma otrăvirii unui fost spion rus în Marea Britanie.

Vezi și: Bulgaria refuză viza pentru un atașat militar al ambasadei ruse

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel