Bulgaria refuză viza pentru un atașat militar al ambasadei ruse

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministerul de Externe bulgar a anunţat miercuri că refuză să-i acorde viză unui nou ataşat militar al ambasadei Rusiei la Sofia, decizie ce vine la o zi după expulzarea unui diplomat rus din Bulgaria pentru spionaj, informează agenţia Reuters, transmite Agerpres.

MAE bulgar a precizat că a luat decizia de a nu-i acorda viza noului ataşat militar rus, aflat încă în Rusia, ca urmare a unui ''aviz negativ'' dat de un organism implicat în procesul de acceptare a vizelor pe termen lung pentru diplomaţi.

Ministerul nu a oferit mai multe explicaţii asupra hotărârii, menţionând însă că aceasta nu înseamnă că diplomatul rus a fost declarat persona non grata.

Un alt diplomat rus, secretarul unu al ambasadei, a părăsit Bulgaria împreună cu familia sa, după ce a fost declarat persona non grata. Sofia ceruse anterior Moscovei retragerea acestui diplomat de la post, ceea ce însă MAE rus nu a făcut, astfel că MAE bulgar a anunţat marţi expulzarea acestuia şi i-a un termen de 24 de ore să părăsească Bulgaria.

Parchetul din Sofia declarase luni că acest cetăţean rus, numit secretar unu al ambasadei în septembrie 2018, a desfăşurat sub această acoperire activităţi de spionaj. 'El a conspirat în mod regulat cu cetăţeni bulgari, între care un responsabil având acces la informaţii clasificate provenind din Bulgaria, Uniunea Europeană şi NATO', potrivit parchetului de la Sofia.

Vezi și: Bulgaria expulzează un diplomat rus acuzat de spionaj

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel