Rusia a dislocat rachete Iskander-M în Republica Belarus și a început și transferul avioanelor de vânătoare Su-35S

Ionel Copcea |
Data publicării:

În ultimele zile, Federația Rusă a continuat să transfere în Republica Belarus militari și tehnică de luptă, în cadrul primei etape a verificării inopinate a forțelor de reacție ale Statului unional. 

După ce în republică au sosit complexe de rachete operativ-tactice Iskander-M, escadrila de avioane de vânătoare Su-35S din Extremul Orient a început zborurile către locul de îndeplinire a misiunilor.

Iskander-M cu garnituri de tren

Complexe de rachete operativ-tactice Iskander-M ale Regiunii Militare Est din Federația Rusă au fost transferate, în secret, pe teritoriul Republicii Belarus. Joi, pe 20 ianuarie, în stația Osipovichi din regiunea Mogilev a fost semnalată o garnitură feroviară cu echipamente militare, precum și cu vagoane de clasa a doua cu personal militar din Rusia. Anterior, trenul a fost observat de către utilizatorii rețelelor de socializare în Regiunea Kaluga de pe teritoriul rus.

Pe parcursul ultimelor zile, în Republica Belarus au fost dislocate mai multe echipamente militare rusești, între care piese de artilerie și artilerie reactivă, mijloace de război electronic și alte categorii de tehnică. Reprezentanții ruși au anunțat că în Republica Belarus vor fi deplasate două divizioane de rachete antiaeriene S-400 și 12 avioane de vânătoare Su-35S.

Potrivit anumitor surse, până pe 10 februarie, Rusia va disloca în Republica Belarus aproximativ 10 grupuri tactice de nivel batalion, forțe pentru operații speciale și aproximativ 30 de avioane ale Aviației Operativ-Tactice.

 

Avioane de vânătoare Su-35S

 

Ministerul rus al Apărării a informat, pe 22.01.2022, că avioane de vânătoare multirol de tip Su-35S aparținând Forțelor Aerocosmice au început desfășurarea zborurilor către Republica Belarus.

“Echipaje ale avioanelor Su-35S ale Regiunii Militare Est implicate în verificarea forțelor de reacție ale Statului unional au început transferul pe teritoriul Republicii Belarus”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Tass.

Potrivit precizărilor reprezentanților ruși, pe timpul îndeplinirii misiunilor, echipajele din cadrul Forțelor Aerocosmice vor efectua zboruri la distanța maximă, aterizări pe aerodromurile din Republica Belarus, precum și pregătiri comune cu specialiștii belaruși.

Comentariul autorului: În partea a doua a verificării inopinate a forțelor de reacție ale Statului unional, în perioada 10-20 februarie, este planificată executarea exercițiului comun ruso-belarus Allied Resolve-2022.

Pe timpul acestuia, vor fi desfășurate activități de suprimare și respingere a unei agresiuni externe, de combatere a terorismului și de protejare a intereselor Statului unional format de Federația Rusă și Republica Belarus.

Acțiunile practice ale trupelor se vor desfășura în poligoanele Domanovsky, Gozhsky, Obuz-Lesnovsky, Brest și Osipovichsky, precum și pe alte porțiuni de teren de pe teritoriul Republicii Belarus. Este planificată întrebuințarea aerodromurilor Baranovichi, Luninets, Lida și Machulishchi.

Din partea Federației Ruse, la activități participă, în special, forțe și mijloace aparținând Regiunii Militare Est, care au fost alertate pe 14 ianuarie. Acestea se află în curs de deplasare pe teritoriul Republicii Belarus, la distanțe de peste 7.500 de kilometri.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel