Rusia a desfășurat exerciții de apărare antiaeriană în Crimeea, cu participarea complexelor de rachete S-400 și Pantsir-S

Ionel Copcea |
Data publicării:

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 04.11.2020, în timpul unui exercițiu desfășurat în Crimeea, echipaje ale complexelor de rachete antiaeriene S-400 Triumf au respins un atac aerian al adversarului.

“În cadrul unui exercițiu de apărare antiaeriană, militarii unui divizion de rachete S-400 au executat un complex de activități de desfășurare în poziții de luptă și redislocare ulterioară într-un raion de rezervă, sub acoperirea unui complex de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S”, se arată în comunicatul de presă al departamentului.

Potrivit datelor prezentate de Statul major al FRMN, pe timpul marșului, asupra coloanei aflate în deplasare a fost executat un atac al grupelor de cercetare-diversiune ale adversarului. Militarii ruși au intrat în luptă și au distrus forțele adverse.

Ulterior, echipajele de luptă ale divizionului de rachete antiaeriene S-400 au desfășurat activități de descoperire, preluare sub control și escortare a țintelor aeriene, care au fost distruse prin executarea de lansări electronice de rachete.

Pentru a crea o situație tactică apropiată la maximum de cea reală, au fost întrebuințate cartușe de manevră și mijloace de imitare a dispozitivelor explozive.

În ultimii câțiva ani, armata rusă și-a consolidat în mod semnificativ gruparea de trupe din Crimeea, inclusiv prin intermediul sistemelor de apărare antiaeriană cu rază lungă de acțiune S-400, produse de concernul aerocosmic Almaz-Antey.

În luna noiembrie 2018, în localitatea Dzhankoy din nordul Crimeii, situată la numai 30 de kilometri de granița cu Ucraina, a intrat în serviciul de luptă cel de-a patrulea divizion de rachete antiaeriene S-400 Triumf. Anterior, militarii ruși au operaționalizat alte trei divizioane de acest tip: în ianuarie 2017 la Feodosia, în ianuarie 2018 la Sevastopol și în septembrie 2018 la Evpatoria.

Comentariul autorului: Federația Rusă dispune în Regiunea Mării Negre de șapte divizioane de rachete antiaeriene S-400 Triumf, din care cinci sunt dislocate în Crimeea. Pe lângă cele patru divizioane prezentate mai sus, încă un divizion este dislocat la Kerci, fiind operaționalizat în luna decembrie 2018, imediat după incidentul ruso-ucrainean din Strâmtoarea Kerci.

Alte două divizioane de rachete antiaeriene S-400 sunt dislocate în Ținutul Krasnodar, la Novorossiysk și Soci.

Trebuie menționat faptul că fiecare divizion de rachete antiaeriene S-400 este acoperit de o baterie de complexe Pantsir-S, cu rază scurtă de acțiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel