Rusia a decis ce nume vor purta primele nave portelicopter pe care le va construi

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Potrivit agenției de presă Tass și publicației Scramble Magazine, Rusia s-a decis cu privire la denumirea celor două nave portelicopter pe care le construiește.

Tass, care citează surse din cadrul Forțelor Navale Ruse, precizează că Moscova va numi portelicopterele ce vor fi construite în Crimeea - 'Vladivostok' și 'Sevastopol'.

Sevastopol este cel mai mare oraș din Crimeea, anexată ilegal în martie 2014 de către Federația Rusă de la Ucraina.

Denumirile au fost inițial destinate portelicopterelor Mistral comandate de Rusia din Franța în 2011. Dar, la presiunea cancelariilor din Occident, Franța a renunțat la acest contract.

Construcția celor două nave ar urma să înceapă în primăvara acestui an. Cele două nave portelicopter sunt așteptate să intre în serviciul Rusiei în următorii ani. Dacă Moscova va urma planurile anunțate, prima navă va fi disponibilă în 2025, urmând ca a doua să devină operațională în 2026.

CITEȘTE ȘI: Federația Rusă vrea să-și construiască propriile portelicoptere

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel