Rusia vrea să construiască, la șantierul naval Kerci, două portelicoptere

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Anul viitor Rusia va demara construcția a două portelicoptere după modelul Mistral, transmite Agerpres.

Moscova a anunţat că, în prima parte a anului 2020, va demara construcţia la un şantier naval din Kerci (Crimeea) a două nave universale de desant similare cu portavioanele franceze de tip Mistral, potrivit agenţiei de presă RIA Novosti, care citează o sursă din domeniul industriei de apărare.

La presiunea cancelariilor occidentale, Franţa a trebuit să renunţe la contractul de 1,2 miliarde de euro încheiat cu Rusia în 2011 pentru două nave de tip Mistral, specializate în portelicopterelor.

În mai 2015, Parisul a anunţat rezilierea contractului şi, ulterior, a plătit Federaţiei Ruse compensaţii în valoare de aproximativ 1 miliard de euro. În Crimeea, potrivit responsabilului citat de RIA Novosti, vor fi construite două nave care vor putea găzdui între 12 şi 16 elicoptere. Autorităţile ruse nu exclud construcţia altor portavioane pe viitor, conform aceleiaşi surse.

Cele două portavioane a căror construcţie este programată să înceapă în primăvara anului viitor ar urma să fie date în exploatare în 2025-2026.

Vezi și:  Marea Neagră: Bulgaria acceptă ca NATO să folosească portul Varna pentru coordonarea forțelor navale

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel