Rusia a creat o nouă unitate contra-UAV

Cristian Soare |
Data publicării:
Sistemul de război electronic Borisoglebsk-2
Sistemul de război electronic Borisoglebsk-2

Rusia și-a accelerat eforturile contra-UAV

Ministerul Apărării a anunțat crearea unei noi unități destinate combaterii vehiculelor aeriene fără pilot (UAV).

Noua unitate, formată din 50 de militari specializați în sisteme de apărare și electronică, va folosi Borisoglebsk 2 [Borisoglebsk-2 este un sistem unificat la nivel tactic, special proiectat pentru sisteme integrate automatizate C4I ( Comanda, Control, Comunicatii, Computere, Informatii si Interoperabilitate ), capabil sa asigure suprematia în razboiul radioelectronic ( Electronic warfare -EW) ], ca sistem de bază. Sistemil multifuncțional de război electronic (EW) va fi montat pe un vehicul blindat MT-LB, dezvoltat de Sozvezdie și a fost fabricat și livrat de UIMC forțelor armate ruse. Conform defence-blog.com, acesta este conceput pentru a întrerupe sistemele de comunicații și GPS prin controlul a patru tipuri de unități de interferență cu un singur punct.

Sarcina principală a unității anti-dronă este identificarea și neutralizarea UAV-urilor de diferite tipuri

Pentru distrugerea lor, sistemul va transmite informațiile obținute unităților de apărare aeriană care vor folosi sisteme antirachetă portabile. Această unitate a fost creată ținând seama de experiența de luptă obținută în timpul operațiunilor armatei ruse în Siria, este de așteptat ca în decursul acestui an să înceapă testele acestui sistem, care se doreşte să fie operațională până în 2019.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel