Rusia a atacat Kievul cu drone iraniene. Una dintre ținte a fost infrastructura critică a capitalei

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

În dimineața zilei de luni, 17 octombrie, la Kiev a izbucnit o serie de explozii. Primarul orașului Vitali Klitschko a confirmat două lovituri în cartierul Șevcenko, din centrul capitalei.

Rusia a efectuat un nou atac asupra capitalei la o săptămână după ce bombardamentul masiv al Ucrainei a început pe 10 octombrie. De atunci, Federația Rusă a bombardat de mai multe ori regiunea Kiev, dar nu și Kievul.

Luni dimineața, conform informațiilor preliminare, au fost folosite drone iraniene Shahed-136.

Potrivit lui Anton Herașcenko, consilierul ministrului de interne, ținta uneia dintre explozii a fost din nou infrastructura critică a capitalei.

 

Anterior, el a scris că una dintre explozii s-a auzit în apropierea gării din Kiev.

Klitschko a confirmat două explozii în districtul Șevcenko.

Este raportat un incendiu într-o clădire nerezidențială, mai multe clădiri rezidențiale au fost avariate: Klitschko a vorbit despre primele consecințe ale atacului

„Ca urmare a atacului cu drone, a avut loc un incendiu într-o clădire nerezidențială din districtul Shevchenko din Kiev. Pompierii lucrează. Mai multe clădiri de locuințe au fost avariate. Medicii sunt la fața locului. Clarificăm informațiile despre victime”, a scris primarul Kievului, Vitali Klitschko.

Andri Yermak, șeful cancelariei președintelui, a confirmat atacul dronelor kamikaze.

„Explozii la Kiev. Capitala a fost atacată de drone kamikaze. Avem nevoie de mai multe sisteme de apărare aeriană și cât mai curând posibil. Nu avem timp pentru acțiuni lente. Mai multe arme pentru a apăra cerul și a distruge inamicu”, a scris Andri Yermak.

 

Rușii au lovit infrastructura critică din regiunea Sumî, anunță și Dmotro Zhivytskyi, șeful administrației militare din regiunea Sumî. Atacul a avut loc după ora 5 dimineața, scrie UkrPravda.

De asemenea, o rachetă de croazieră a lovit o instalație de infrastructură energetică din Regiunea Dnipropetrovsk.

Armata ucraineană a distrus trei rachete de croazieră rusești peste regiunea Dnipropetrovsk. Totuși, una dintre rachetele lansate de ruși  a lovit o instalație de infrastructură energetică, acolo a fost un incendiu puternic.

Rușii au atacat regiunea toată noaptea. Districtul Nikopol a fost lovit cu rachete „Grad” și artilerie grea. Peste 30 de obuze inamice au fost lansate, scrie și șeful administraței regionale a regiunii Dnipro, Valentin Reznichenko, citat de Pravda.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel