Rusia a anunțat Norvegia că va efectua exerciții navale și aeriene în apele norvegiene

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Rusia a informat Norvegia că va derula exerciţii militare navale şi aeriene în apele norvegiene, spre sfârşitul lunii august.

Potrivit Radio România Actualități, care citează Reuters, anunţul Moscovei reprezintă un semn îngrijorător al unei mai mari insistenţe şi cutezanţe a Rusiei, a declarat marţi ministerul norvegian al apărării.

Norvegia, membru NATO şi vecin al Rusiei, şi-a intensificat prezenţa militară pe flancul nordic al Alianţei Nord Atlantice după ce Rusia a anexat Crimeea, în 2014.

"Manevrele previzibile ale Rusiei urmează un model în care Rusia operează şi conduce activităţi militare mult mai frecvent şi mult mai spre Vest. Rusia acţionează din ce în ce mai îndrăzneţ în vecinătatea noastră. Norvegia este îngrijorată şi va monitoriza îndeaproape exerciţiile militare", se arată într-un comunicat de presă emis de ministerul norvegian al apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel