Rusia: Bombardier american B-52, monitorizat de un Su-27 în Marea Negră

Eduard Pascu / 23 oct 2019 / 12:30

Conform mai multor rapoarte ale mass-media rusești, la 19 octombrie, bombardierul american B-52H a zburat în apropiere de Crimeea ocupată ilegal, transmite defence blog. 

Publicația Realitatea Crimeea a raportat luni că bombardierul a simulat un atac împotriva unor ținte militare din Crimeea anexată. Kremlinul a afirmat că redistribuirea bombardierelor strategice americane B-52H în Europa produce tensiuni.

„Este de la sine înțeles că astfel de acțiuni ale Statelor Unite nu consolidează în niciun caz climatul de securitate și stabilitate într-o regiune învecinată cu Rusia. Dimpotrivă, aceasta crește mai multe tensiuni”, a declarat Dmitry Peskov purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin.

"După ce s-a apropiat de frontierele Rusiei, bombardierul a fost întâmpinat de un avion de vânătoare Su-27 din cadrul forțelor aeriene ale Districtului Militar Sudic și a fost urmărit de acesta în cursul zborului de-a lungul frontierelor apelor teritoriale ale Rusiei, la o distanță de aproximativ 70 de kilometri", afirmă Ministerul Apărării de la Moscova, citat de TASS, transmite Mediafax. 

Pe 22 octombrie, US Air Force a confirmat că un bombardier B-52H a efectuat un zbor de antrenament în zona Mării Negre.

"Aeronava aeriană B-52H Stratofortress din cadrul Escadrilei a 2-a de la Baza aeriană Barksdale, care operează la Baza RAF Fairford din Marea Britanie, s-a întors recent dintr-un zbor cu durată extinsă în zona Mării Negre. Zborul s-a axat pe formarea de integrare și interoperabilitate cu aliații europeni și parteneri”, se arată în mesajul US Air Force.

Conform unui comunicat de știri recent al serviciului, zborul, care a durat 12 ore, a inclus instruirea cu România, Ucraina și Georgia, care se învecinează cu Marea Neagră.

Avioanele Escadrilei a 2-a sunt dislocate în RAF Fairford pentru a efectua instruiri într-un mediu comun cu aliații și partenerii în timpul acestei rotații a Bomber Task Force (BTF).

„Această desfășurare îmbunătățește stabilitatea și securitatea globală, permițând în același timp unităților să se familiarizeze cu zona de responsabilitate a US Air Force în Europa și Africa”, se arată într-un comunicat de presă. „Pentru a păstra securitatea operațională, nu vom confirma sau discuta detalii despre operațiunile viitoare”, se arată în încheierea comunicatului.

Vezi și: Bombardierele americane B-2 efectuează zboruri de instruire în vecinătatea Mării Norvegiei

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy