Rușii spun că Su-57 și viitoarele avioane tucești TF-X ar putea fi concurente pe piața de armament

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Avionul rusesc Su-57 și viitorul avion turcesc TF-X de generația a cincea pot deveni concurenți pe piața mondială de armament, spune Dmitri Shugaiev, șeful Serviciului Federal de Cooperare pentru Tehnică Militară (FSMTC).

"Nu putem exclude posibilitatea ca, în perspectivă, când partenerii noștri turci vor finaliza avionul TF-X, să intre în concurență pe piața mondială a armamentului cu avioanele noastre Su-57. Aceasta este realitatea, dar suntem întotdeauna pregătiți pentru competiție", a spus Shugaiev într-un interviu pentru canalul de televiziune Ekoturk TV, transmite TASS.

TF-X este un avion de luptă de generația a V-a, ce se doreşte a avea caracteristici similare cu F-35 Lightning II de la Lockheed Martin. Programul TF-X a fost dezvoltat cu scopul de a înlocui avioanelor F-16C/D, începând cu anul 2030.

Din câte se ştie până la acesta oră, Turcia ar dori pentru forţele sale aeriene între 100-150 de aeronave TF-X, pe care să le menţină operaţionale până la începutul anului 2070. Cel puţin așa se prezintă lucrurile pe hârtie, dar vom vedea câte dintre acestea vor deveni şi realitate.

Citește și: Rușii se laudă că noile Su-57 pot zbura 'singure'. O nouă perdea de fum a Moscovei?

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel