Rușii au produs noul sistem ieftin de rachetă pentru apărare costieră, Rubezh-ME

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Sistemul de rachete anti-navă Rubezh-ME
Sistemul de rachete anti-navă Rubezh-ME

Uzina Kaluga (parte a Concernului Morinformsystem-Agat) a dezvăluit la Salonul Internațional de Apărare Maritimă (IMDS) din Sankt Petersburg, Rusia o nouă variantă pentru export a sistemului antirachetă anti-navă Bal-E (SSC-6 Sennight) - denumit Rubezh-ME.

"Sistemul Rubezh-ME este o dezvoltat pe finanțare internă și este destinat țărilor litorale cu bugete limitate care nu reușesc să achiziționeze sisteme de apărare costiere mai costisitoare", a declarat un reprezentant al uzinei.

Sistemul complet Rubezh-ME, care este montat pe un șasiu complet pentru camioane de teren KAMAZ-6560 8x8, include o unitate de lansare cu patru celule pentru rachetele anti-navă Kh-35UE ("AS-20 Kayak") , un radar peste orizont și o unitate de control al focului. "Sistemul este compact și complet autonom, fără a fi nevoie de nici o conexiune externă sau un sistem de conectare", a adăugat reprezentantul.

Kh-35UE ASM cântărește 670 kg, inclusiv rachetele de 145 kg, și este capabil să angajeze o țintă de suprafață la intervale cuprinse între 7 km și 260 km. Racheta produce o viteză subsonică de 0.8-0.85 Mach, zboară la o altitudine de 10 m-15 m și coboară la 4 m înainte de a lovi ținta. Kh-35UE este dotat cu navigație INS / GLONASS, cu un radar activ-pasiv pentru ghidarea pe țintă la finalul zborului.

Șasiul pe care este montat sitemul, KAMAZ-6560 cântărește 26 de tone, poate atinge o viteză pe șosea de 75 km/h și are un interval de croazieră de până la 1.000 km. Sistemul este controlat de un echipaj de două persoane și poate fi furnizat fie cu radar activ Mineral-ME1, fie cu radar pasiv Mineral-ME2 pentru detectarea țintelor de suprafață la distanțe de până la 250 km și, respectiv, 750 km. Radarele Mineralel ME pot detecta simultan până la 200 de ținte.

Vezi și: Rusia are probleme cu modernizarea sistemului GLONASS

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel