Royal Navy a primit unul dintre cele mai avansate submarine (Video). HMS Anson dispune de torpile Spearfish şi rachete de croazieră Tomahawk Block V

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Royal Navy a primit în dotare cel mai avansat submarin de atac din lume: HMS Anson, înarmat cu 38 de torpile Spearfish şi rachete de croazieră Tomahawk Block V, în valoare de 1,3 miliarde de lire sterline. Cu o lungime de 97 de metri și un deplasament de 7.800 de tone, HMS Anson din clasa Astute cu este al cincilea submarin cu propulsie nucleară din cele șapte care vor ajunge la Royal Navy. Submarinele Astute sunt recunoscute ca fiind cele mai avansate din punct de vedere tehnologic submarine de atac operate vreodată de Royal Navy.

Anson are un reactor nuclear la bord, ceea ce înseamnă că nu va avea nevoie niciodată de realimentare în perioada sa de serviciu de 25 de ani. Deoarece poate, de asemenea, să purifice apa şi aerul, timpul petrecut sub apă va fi limitat doar de cantitatea de hrană de la bord, ceea ce înseamnă că este capabilă să facă înconjurul lumii fără să iasă la suprafaţă, precizeaza Daily Mail, citat de The Epoch Times.

Youtube video image

Submarinul are o lungime de 97 de metri, poate transporta un echipaj de 98 de persoane şi are o viteză maximă de peste 30 de noduri (circa 55 km/oră). Submarinul a fost întâmpinat joi în cadrul unei ceremonii de punere în funcţiune în Barrow, la care a participat şi prim-ministrul Boris Johnson.

Submarinul este echipat pentru a distruge navele şi submarinele inamice, pentru a culege informaţii şi a proteja alte nave ale Marinei Regale de deasupra sau de sub valuri.

Anson este al cincilea dintre noile submarine de atac din clasa "Astute" care se alătură flotei, care sunt descrise ca fiind cele mai mari şi mai avansate submarine operate vreodată de Marină Militară.

Compania BAE Systems a livrat primele patru submarine din clasa Astute, care se află în prezent în serviciul Marinei Regale. A șasea și a șaptea navă se află într-un stadiu avansat de construcție la şantierul naval Barrow. 

Submarinele din clasa Dreadnought, care vor înlocui clasa Vanguard a Marinei Regale, care transportă rachetele nucleare ale Regatului Unit, sunt, de asemenea, proiectate și construite la Barrow. Lucrările la aceste submarine sunt în curs de desfășurare la primele două din cele patru submarine Dreadnought, iar primul din clasă va intra în dotarea Royal Navy la începutul anilor 2030.

Comandantul David Crosby, primul ofiţer comandant al navei, a declarat că "HMS Anson va fi cel mai bun submarin din clasa Astute de până acum".

El a adăugat: "Având în vedere concurenţa dură, aceasta este o afirmaţie îndrăzneaţă, dar o cred pe deplin; va avea succes în operaţiuni pentru anii următori şi va fi invidiat de naţiuni din întreaga lume. Norocul de a fi comandantul celui mai avansat şi mai capabil submarin de atac construit vreodată în Marea Britanie în ziua punerii sale în funcţiune este cea mai mare onoare în cariera mea în domeniul submarinelor.''

A fost nevoie de aproximativ 20 de milioane de ore de muncă în 11 ani pentru a pregăti de acţiune această navă de 7.800 de tone, care este supranumită mai complexă decât Staţia Spaţială Internaţională.

Numele Anson a fost dat după amiralul George Anson, un ofiţer al Marinei Regale din secolul al XVIII-lea, care a făcut o călătorie de patru ani în jurul lumii şi a condus o victorie împotriva francezilor la Capul Finisterre, în 1747.

La ceremonia de numire din decembrie 2020, o sticlă de cidru a fost spartă de carenă, deoarece băutura era preferată de amiralul Anson ca leac pentru scorbut.

Submarinul a fost scos din Devonshire Dock Hall în aprilie 2021 şi coborât în Wet Dock, unde inginerii şi echipajul au testat echipamentele şi i-au optimizat sistemele.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel