Royal Air Force a recepționat prima aeronavă P-8A Poseidon, pentru lupta antisubmarin

Eduard Pascu |
Data publicării:

Boeing a anunțat livrarea către Royal Air Force (RAF) din Regatul Unit a primei, dintre cele nouă aeronave comandate, P-8A Poseidon, transmite defence blog.

Regatul Unit a achiziționat aeronava multi-rol prin intermediul procesului de vânzare militară externă cu US Navy. P-8A Poseidon înlocuiește aeronava P-3C Orion Nimrod care a fost retrasă din uz de Marea Britanie.

Vorbindu-le celor prezenți la ceremonia de livrare, comandantul adjunct al Royal Air Force, Andrew Turner, a relatat despre „provocarea profundă” a submarinelor inamice care amenință Marea Britanie și alte națiuni. „P-8 este cheia pentru rezolvarea acestei provocări atât la suprafață, cât și în adâncul Atlanticului de Nord. Nu există loc pentru dușmanii noștri în care să se ascundă. Vom face oceanele transparente și vom predomina”, a mai spus Turner.

Boeing a livrat în mod oficial aeronava pe 29 octombrie în SUA, în cadrul unei ceremonii la Centrul de Livrare Militară Boeing din Tukwila, Wash. De la Tukwila, aeronava a zburat către Baza US Air Force Jacksonville, Florida, unde liderii US Navy au predat-o oficial către Regatul Unit. La Baza US Air Force Jacksonville, echipajul Royal Air Force va efectua pregătirea pe această aeronavă înainte de a zbura în Marea Britanie în ianuarie 2020. Toate cele nouă avioane P-8A vor avea sediul la Baza RAF din Lossiemouth, Scoția.

Ca parte a unui program de colaborare cu US Navy, piloții și personalul de întreținere din RAF sunt staționați la Baza US Air Force Jacksonville din 2012. Numit „Project Seedcorn”, aranjamentul a permis membrilor RAF să execute cu P-8A Poseidon o serie de misiuni de patrulare cu Patrol Squadron Thirty (VP-30) a US Navy pentru a-și menține abilitățile de patrulare maritimă înainte de a primi P-8A.

P-8 este o aeronavă cu rază lungă de acțiune, destinată luptei anti-submarin sau de suprafață, de supraveghere și de recunoaștere atât în zone maritime cât și de coastă.

Poseidon este o versiune militarizată a modelului Boeing 737 și folosită pentru o gamă largă de misiuni. În plus, P-8 îndeplinește misiuni umanitare, de căutare și de salvare pe tot globul.

Vezi și: Bombardiere B-52H Stratofortress ale US Air Force au survolat Marea Barents și Cercul Polar

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel