Bombardiere B-52H Stratofortress ale US Air Force au survolat Marea Barents și Cercul Polar

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

US Air Force a anunțat că trei bombardiere B-52 Stratofortress din cadrul Escadrilei a 2-a de la Baza Aeriană Barksdale din Louisiana care operează în afara Statelor Unite la baza aeriană Fairford din Marea Britanie au efectuat misiuni de antrenament în Marea Barents și la Cercul Polar, transmite defence blog. 

„Zborul a inclus instruirea de integrare și interoperabilitate cu Forțele Aeriene din Norvegia, precum și pregătire maritimă cu avioanele Poseidon PS-8 ale US Navy, alocate Commander Task Force (CTF) 67 care operează în regiune”, se arată într-un comunicat recent al serviciului.

Într-un comunicat de presă se spune că bombardierele care se află la RAF Fairford de pe 10 octombrie pentru a efectua antrenamente într-un mediu comun alături de parteneri și aliați.

Această implementare îmbunătățește stabilitatea și securitatea globală, permițând în același timp unităților să se familiarizeze cu zona de responsabilitate a US Air Force Europe și US Air Force Africa. "Pentru a păstra securitatea operațională, nu vom confirma sau discuta detalii despre operațiunile viitoare", se mai arată în comunicat.

Vezi și: US Air Force a trimis în Arabia Saudită bombardiere B-52 și B-1B Lancer

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel