UPDATE. Aeronava C-130 Hercules a avut nevoie de reparații. Românii evacuaţi din Gaza au ajuns pe Otopeni duminică dimineaţă

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Cei 41 de rămâni evacuați din Gaza au fost aduși pe 12 noiembrie în țară, cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, cu un avion C-130 Hercules aparținând Forţelor Aeriene Române. / Foto: mae
Cei 41 de rămâni evacuați din Gaza au fost aduși pe 12 noiembrie în țară, cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, cu un avion C-130 Hercules aparținând Forţelor Aeriene Române. / Foto: mae

Aeronava C130 Hercules, care trebuia să aducă în ţară cei 41 de cetăţeni români şi membri de familie evacuaţi recent din Fâşia Gaza, s-a defectat în Egipt.

Update. Ministerul Afacerilor Externe precizează că sâmbătă, 11 noiembrie 2023, 41 de cetățeni români și membri de familie ai acestora evacuați din Fâșia Gaza au fost transportați în România la bordul unei aeronave militare și au ajuns la Otopeni duminică dimineață.

Zborul a fost realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, cu un avion C-130 Hercules aparținând Forţelor Aeriene Române.

 

***

Inițial, o aeronavă C-27J Spartan a decolat sâmbătă seară de pe Aeroportul Otopeni cu destinaţia Cairo, pentru a transporta materialele necesare pentru remedierea defecţiunii raportate la bordul aeronavei C-130 Hercules, care trebuia să aducă în ţară cei 41 de cetăţeni români şi membri de familie evacuaţi recent din Fâşia Gaza.

"Ca urmare a faptului că echipa tehnică de la bordul aeronavei C-130 Hercules de la Cairo nu a reuşit procurarea pe plan local a piesei de schimb pentru remedierea defecţiunii raportate, o aeronavă C-27J Spartan a decolat în urmă cu scurt timp, în jurul orei 18,50, de pe Aeroportul Otopeni cu destinaţia Cairo, pentru a transporta materialele necesare'', anunţă Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit sursei citate, cele două aeronave militare vor decola de la Cairo imediat după remedierea defecţiunii aeronavei Hercules, estimarea sosirii pasagerilor la Otopeni fiind în jurul orei 3,00, duminică dimineaţă.

Cei 41 de cetăţeni români şi membri de familie evacuaţi recent din Fâşia Gaza sunt aduși în România cu un zbor realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, anunţa sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe.

Cetăţenii români şi membrii de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, în cursul zilei de 9 noiembrie, fiind preluaţi ulterior de către reprezentanţii Ambasadei României în Egipt. O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoţit apoi până la Cairo, preciza MAE. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel