România, sistem rachete HIMARS. Generalul Ciucă: Vor schimba fundamental forțele terestre

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicoale Ciucă, afirmă că modernizarea Armatei României cu sisteme de rachete pentru forțele terestre, aeriene și navale va conduce spre regândirea strategiilor de luptă.

În aceste condiții, pornind cu colegiile militare, pregătirea viitorilor subofițeri și ofițeri va fi regândită. 

Sistemele de rachete HIMARS destinate Armatei României vor asigura precizia loviturilor forţelor terestre la distanţă mare, afirmă generalul Ciucă pentru Radio România Actualități. Acesta a spus că sisteme de rachete, inclusiv cele antitanc, antinavă şi Patriot, vor conduce la noi strategii la nivel tactic şi strategic pentru Armata României într-un sistem coordonat cu Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii.

"Am decis şi a fost o decizie colectivă la nivelul Statului Major al Apărării şi a Ministerului Apărării Naţionale să ne îndreptăm către o capabilitate specifică forţelor terestre de lovire la distanţă mare şi precizie înaltă. Este vorba de sistemele HIMARS. Sunt sisteme care vor schimba fundamental tot ceea ce înseamnă concepţia şi viziunea atât educaţională cât şi acţională a forţelor terestre pentru că sunt elemente de rachete ce în afară de raportul tehnologic vor determina o serie întreagă de prefaceri pe segmentul de instruire şi adaptare tacticilor, procedurilor în câmpul acţiunii militare", a declarat generalul Nicolae Ciucă pentru Radio România Actualități

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a anunțat și că în primul trimestru al anului 2020 va fi operaționat primul sistem de rachete Patriot iar apărarea de coastă va fi modernizată cu rachete anti-navă ce vor completa sistemele HIMARS și Patriot.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel