România și Portugalia colaborează în pregătirea personalului de F-16. Generalul Vlad, șeful Armatei, discuții cu omologul portughez

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă foto: MApN
Sursă foto: MApN

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiţă Vlad, a avut o serie de întâlniri, de miercuri până vineri, cu şeful Statului Major al Forţelor Armate Portugheze, generalul Jose Nunes da Fonseca, context în care cei doi au vorbit inclusiv despre colaborarea în domeniul pregătirii personalului de pe F-16.

"Apreciem implicarea colegilor portughezi pentru consolidarea posturii de descurajare şi apărare în zona de est a NATO. De asemenea, este de remarcat contribuţia în cadrul proiectului pregătirii personalului navigant şi de sprijin pentru aeronavele F-16 din dotarea Forţelor Aeriene Române. Dorim să accelerăm cadenţa instruirii prin lărgirea spectrului cooperării în domeniile forţelor pentru operaţii speciale, forţelor terestre şi navale, învăţământului militar şi medicinei operaţionale, inclusiv în format UE", a afirmat şeful Statului Major al Apărării, citat într-un comunicat MApN.

Agenda discuţiilor a vizat situaţia de securitate, creşterea cooperării în domeniul apărării, precum şi prezenţa trupelor române şi portugheze în misiuni ale NATO şi Uniunii Europene. Cei doi şefi ai Apărării au subliniat că, în continuare, instruirea comună va urmări creşterea interoperabilităţii şi a capacităţii de reacţie a structurilor aliate dislocate în ţara noastră.

În programul şefului Apărării din Republica Portugheză au fost incluse vizita la Batalionul 1 Instrucţie din Caracal, unitatea de dislocare a detaşamentului portughez (din compunerea Brigăzii Multinaţionale Sud-Est), joi, respectiv discuţiile de la sediul MApN din Bucureşti, vineri. În cadrul ceremoniei organizate la Caracal, în semn de apreciere a profesionalismului militarilor, generalii Gheorghiţă Vlad şi Jose Nunes da Fonseca au înmânat distincţii pentru zece ofiţeri şi subofiţeri portughezi şi români din Brigada Multinaţională Sud-Est. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel