România, rachete antinavă. Anunț privind începerea procedurii de achiziție

Tudor Curtifan |
Data publicării:
foto ilustrativ
foto ilustrativ

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) ar putea lansa în această săptămână procedura de achiziţie publică a sistemelor de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă, a anunţat, marţi seară, într-o emisiune la Antena 3, ministrul Mihai Fifor.

El şi-a exprimat speranţa că sistemele respective, care au fost aprobate în şedinţa de guvern de săptămâna trecută, să poată fi contractate până la finalul acestui an.

„Probabil săptămâna aceasta vom porni procedura de achiziţie. Eu sper ca până la finele anului să încheiem contractul pentru sistemele mobile de lansatoare de rachetă antinavă care vin şi protejează litoralul”, a precizat Fifor.

Acesta a subliniat, de asemenea, că procedura pentru achiziţia a patru corvete multifuncţionale se află în derulare.

Pe de altă parte, ministrul a declarat că MApN are discuţii avansate cu partenerii portughezi pentru achiziţia imediată a încă cinci aeronave F16. El spune că alte 36 de aparate de zbor F16 vor fi cumpărate de România în baza unui proiect care se va întinde pe mai mulţi ani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel