Cel mai mare exercițiu de desant aerian din Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial: La Câmpia Turzii se desfășoară una dintre cele șase operații de tip ”Joint Forcible Entry”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: NATO
Sursă foto: NATO

Aproximativ 2.000 de paraşutişti militari din ţări aliate se antrenează în cadrul Joint Forcible Entry, anunță MApN.

Exercițiul va prezenta cel mai mare exercițiu de desant aerian desfășurată în Europa după al Doilea Război Mondial.

Aproximativ 2.000 de paraşutişti militari din Franţa, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos se vor instrui în cadrul secvenţelor desfăşurate în România ale exerciţiului Swift Response 24 (SR24)/Defender 24, informează un comunicat MApN, transmis joi Agerpres.

Operaţia aeropurtată multinaţională Joint Forcible Entry, care include şi desantare de tehnică militară, se va derula pe parcursul mai multor zile, iar secvenţa principală din România este planificată duminică în zona Bazei 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" din Câmpia Turzii, arată sursa citată.

Operaţii similare se vor desfăşura, în această perioadă, şi în alte cinci state aliate şi partenere - Estonia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Polonia şi Suedia, realizându-se, astfel, cea mai mare operaţie de desant din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Secvențele principale ale exercițiului se vor desfășura în Baza Aeriană 71 „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, Poligonul de Tragere Bogata din Turda, Centrul Național de Antrenament de Luptă Getica din Cincu și Poligonul de Tragere Știuca din Așezarea Comunal Știuca. Secvențele se vor desfășura și în facilitățile Bazei Aeriene 90 „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu” din Otopeni, Baza Aeriană de Pregătire și Educație Personalului Aviatic Aurel Vlaicu din Boboc și în Aeroportul Banat din Caransebeș.

Potrivit MApN, forţele angajate în exerciţiu demonstrează capacitatea de reacţie şi interoperabilitatea structurilor, precum şi angajamentul pentru asigurarea apărării colective. În ţara noastră, Swift Response 24 este conectat cu exerciţiul Wing Spring 24/Dacia 24, la care participă, în această perioadă, forţe ale Brigăzii 81 Mecanizate General "Grigore Bălan" dislocate în Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu şi în Poligonul "Bogata" de la Turda.

Un exercițiu similar, dar de mai mici dimensiuni, a avut loc pe 7 mai

Aproximativ 800 de parașutiști din Statele Unite, Spania, Ungaria și Italia au exersat, în Skillingaryd, Suedia, operația de destant aerian de tip ”Joint Forcible Entry”.

JFE din Suedia a fost prima dintre șase astfel de operațiuni aeriene planificate în toată Europa, ca parte a Swift Response, care include aproximativ 3.700 de participanți americani și 9.500 de participanți din peste 16 țări aliate și partenere, potrivit USArmy

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel