România, parte a viitoarei strategii a SUA pentru Marea Neagră. Congresului SUA recunoaşte importanţa regiunii Mării Negre

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Foto: Forțele Navale Române
Foto: Forțele Navale Române

România este parte a viitoarei strategii a Statelor Unite ale Americii pentru Marea Neagră, iar aceasta este o dovadă în plus a bunei funcţionări a Parteneriatului strategic pe care ţara noastră îl are cu SUA, a declarat, sâmbătă preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

,,România este parte a viitoarei Strategii a Statelor Unite ale Americii pentru Marea Neagră. Salut decizia Congresului SUA de includere a Strategiei în Legea Omnibus pentru anul 2023, lege care prevede cheltuielile bugetare ale Guvernului american. Este o recunoaştere a importanţei regiunii Mării Negre şi implicit a rolului României în asigurarea stabilităţii şi securităţii întregii Europe. Mai mult, este o dovadă în plus a bunei funcţionări a Parteneriatului Strategic pe care ţara noastră îl are cu Statele Unite. Un climat sporit de securitate va genera implicit mai multe investiţii în economia românească", a scris Ciolacu, pe contul său de Facebook.

El i-a felicitat pe colegii săi de partid, senatorii Robert Cazanciuc şi Ştefan Radu Oprea, pentru demersurile făcute în faţa reprezentanţilor Comisiilor de apărare şi politică externă din Congresul american, cu ocazia vizitei pe care au efectuat-o în această lună în SUA . 

Senatorul Ștefan Radu Oprea a salutat adoptarea, în Congresul american, a unui amendament în urma căruia SUA vor avea ”o strategie a securității la Marea Neagră”.

Ștefan Radu Oprea precizează că Black Sea Security Act a fost introdus în legea Omnibus – care prevede cheltuielile bugetare ale guvernului SUA, pentru noul an -, iar amendamentul a aparținut congressmanilor Jeanne Shaheen și Mitt Romney.

,,Congresul american a votat, SUA va avea o strategie a securității la Marea Neagră. Black Sea Security Act a fost introdus în legea Omnibus care prevede cheltuielile bugetare ale guvernului SUA, pentru noul an. Amendamentul aparține unor congressmeni bipartizani foarte influenți, Jeanne Shaheen și Mitt Romney. În cursul vizitei pe care am întreprins-o împreună cu senatorul Robert Cazanciuc, la începutul lunii decembrie, am contribuit prin discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții din comisiile de apărare și politică externă, la promovarea acestui amendament. Mai mult decât atât, am atras atenția asupra rolului României în strategia de securitate a Mării Negre ca principal factor generator al stabilității în regiune. Le mulțumesc congressmenilor care ne-au ascultat, înțeles, susținut și care au votat acest amendament", scrie Radu Oprea, pe contul său de Facebook.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel