România intră în coaliția „F-16 pentru Ucraina”. Șansă uriașă pentru viitorii piloți români după summitul NATO | Deputatul Nicu Fălcoi, fost pilot de supersonice, la Obiectiv EuroAtlantic

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Rotația detașamentului român care a operat 4 avioane F-16 din dotarea României în misiuni de Poliție Aerienă a statelor baltice. Foto: Forțele Aeriene Române
EXCLUSIV
Rotația detașamentului român care a operat 4 avioane F-16 din dotarea României în misiuni de Poliție Aerienă a statelor baltice. Foto: Forțele Aeriene Române

DefenseRomania vă invită să urmăriți vineri, 14 iulie 2023, o nouă ediție a emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic”.

Podcastul „Obiectiv EuroAtlantic” este difuzat în fiecare săptămână, în ziua de vineri, începând cu ora 11:00, pe platforma DefenseRomania.

Invitatul lui Tudor Curtifan din această săptămână din cadrul emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic” este Nicu Fălcoi.

Nicu Fălcoi este fost pilot de supersonice, în prezent deputat din partea USR în Parlamentul României, membru al Comisiei pentru Apărare, fiind totodată ministrul propus al Apărării în guvernul premierului propus Dacian Cioloș care nu a trecut de Parlament în octombrie 2021.

Subiectul emisiunii e summitul NATO de la Vilnius care a avut loc în această săptămână și decizia României de a intra în Coaliția „F-16 pentru Ucraina”. 

Deputatul Nicu Fălcoi va analiza concluziile summitului de la Vilnius, decizii cu impact major pentru România, de la o prezență mai mare a trupelor aliate pe Flancul Estic, la importanța strategică a Mării Negre care va face parte din planul reigonal de apărare sud al NATO. 

Nu în ultimul rând va fi abordat subiectul momentului: Posibilitatea ca piloții ucraineni să se antreneze pentru F-16 în România.

Un astfel de centru va avea un impact major și asupra Forțelor Aeriene Române, în vederea pregătirii viitorilor piloți pentru cele 32 de avioane F-16 Fighting Falcon care vor veni în cascadă din Norvegia în următoarea perioadă. În acest sens pregătirea piloților, sloturile de pregătire fiind limitate la nivel mondial, e una din marile provocări ale ROAF.

De precizat că la Vilnius președintele Klaus Iohannis a anunțat că România a înaintat deja o propunere aliaților din NATO pentru a deveni centru de pregătire pentru avioane de luptă F-16 Fighting Falcon.

O asemenea decizie ar avea un impact colosal și ar fi o șansă uriașă pentru Forțele Aeriene Române în contextul în care hub-ul regional nu ar pregăti doar piloți ucraineni și aliați ci și piloți români.

Emisiunea „Obiectiv EuroAtlantic” ediția din 07 iulie 2023, poate fi urmărită începând cu ora 11:00, atât pe pagina de Facebook DefenseRomania, pe www.DefenseRomania.ro, dar și pe pagina de YouTube, unde vă invităm să apăsați butonul „Subscribe” („Abonează-te”).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel