România extinde programul Piranha 5 cu încă 150 de blindate. Producția transportoarelor se va face în România

Piranha V, sursă foto: Forțele Terestre Române
Piranha V, sursă foto: Forțele Terestre Române

DefenseRomania, confirmat. Ministerul Apărării a suplimentat oficial programul Piranha 5 cu încă 150 de blindate, așa cum publicația noastră anunța încă de anul trecut.

Potrivit unei scrisori transmise de Ministerul Apărării către Parlament, e vorba de 150 de blindate Pirnaha 5 care vor fi achiziționate suplimentar pentru care se estimează un plafon financiar de 674 milioane de dolari.

„Programul de înzestrare are în vedere suplimentarea numărului existent de transportoare pentru trupe, ca urmare a modificării cerinţelor operaţionale ale beneficiarului generate de apariţia începând cu anul 2020 a noului cod NATO de capabilităţi şi a noilor cerinţe minime de capabilităţi ale NATO, care stau la baza operaţionalizării ţintelor de capabilităţi asumate de România în cadrul procesului NATO de planificare a apărării, respectiv realizarea obiectivelor Programului privind transformarea Armatei Române până în anul 2040.

Etapa a II a a programului de înzestrare transportor blindat pentru trupe presupune achiziţia a 150 de transportoare blindate pentru trupe Piranha 5 şi derivate pe şasiu de transportor blindat pentru trupe Piranha 5 şi achiziţia suportului logistic şi a echipamentelor specifice de instruire şi antrenament aferente, pentru completarea dotării structurilor din MApN", se precizează în documentul oficial.

Se precizează totodată că producția se va face în România, în baza colaborării dintre Uzina Mecanică București și General Dynamics European Land System-Mowag GmbH.

 

DefenseRomania, confirmat. România extinde contractul pentru Piranha 5 cu 150 de blindate

 

2. Trageri Pi... (piranha-v-tragere_38215500.jpg)

Trageri Piranha V, sursă foto: MApN

Încă din toamna anului trecut publicația noastră a anunțat decizia de săptămâna aceasta a conducerii Ministerului Apărării. 

Contractul suplimentează primele 227 de Piranha 5 care vor înzestra două batalioane din cadrul Brigăzii 2 Infanterie.

Înzestrarea forțelor armate române cu transportoare blindate Piranha V (5):

Piranha V vor fi construite în România în baza unui acord de tip joint-venture între Uzina Mecanică București (UMB) și gigantul american General Dynamics European Land Systems Romania (GDELS Romania).

România a demarat programul esenţial de înzestrare 'Transportor blindat pentru trupe 8x8' în urma căruia marele câștigător a fost Piranha V, a fost iniţiat, în noiembrie 2017, prin Hotărâre a Guvernului României, prin care erau aprobate circumstanţele şi procedura specifică aferente primei etape, în vederea atribuirii unui acord-cadru de furnizare a 227 de transportoare blindate şi derivate pe platforma Piranha V şi a suportului logistic iniţial către General Dynamics European Land Systems - Mowag GmbH.

CITEȘTE ȘI: Noile variante de Piranha V pentru România (Video). Piranha inclusiv cu mortier Cardom Spear de 120 mm urmează să intre în dotarea Armatei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel