România deține unul din cele mai complexe centre de comandă din lume, dezvoltat și construit în România de Elbit Systems (Foto)

Centrul mobil de comandă și control dezvoltat de Elbit Systems în România pentru IGSU
Centrul mobil de comandă și control dezvoltat de Elbit Systems în România pentru IGSU

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) deține unul din cele mai complexe și moderne centre de comandă.

Centrul de comandă a fost construit în România, la standarde NATO. El va fi operat de IGSU și poate integra diferite scenarii, de la acțiuni teroriste la dezastre naturale, oferind un răspuns coordonat în timpul crizelor când timpul e esențial.

2. Centrul mo... (centru-comanda-control-igsu_69707300.jpeg)

Centrul mobil de comandă și control dezvoltat de Elbit Systems în România pentru IGSU

Centrul de comandă și control a fost dezvoltat de Elbit Systems în România și e unul mobil, de ultimă generație. Centrul poate acționa imediat la fața locului.

El deservește inclusiv dezastrelor naturale, precum inundații, cutremure, etc. Poate fi dislocat rapid și e operat de 30 de membri.

În timpul crizelor majore, centrul de comandă va asigura coordonarea eficientă a instituțiilor statului și a autorităților în stabilizarea situației, asigurarea logisticii și controlul crizei.

Centrul e printre cele mai mari din lume și e dezvoltat la standarde NATO. 

Centrul va opera sub comanda IGSU aflat în subordinea Ministerului Afacerilor Interne. La ceremonia de predare a participat și ministrul de interne Cătălin Predoiu.

1. Ministrul ... (predoiu-centru_77539000.jpeg)

Ministrul Cătălin Predoiu, la prezentarea centrului de comandă și control de ultimă generație care intră în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU)

Elbit Systems operează în România de 27 de ani, fiind un furnizor tradițional și pentru Ministerul Apărării Naționale. În strânsă colaborare cu companii din industria locală, gigantul israelian a realizat transfer de tehnologie în România.

Elbit Systems a participat ca furnizor principal la programe majore de modernizare a Armatei Române: pentru forțele aeriene - (MIG-21 Lancer, PUMA-Socat, IAR-99 Șoim, EW-C130), pentru forțele terestre (LAROM, Pirahna), pentru forțele navale (Puma-Naval și simulatoare navale), etc.

Compania se află implicată și în dezvoltarea dronelor Watchkeeper X achiziționate de Armata noastră. 

Elibt deține patru fabrici în România: A/E Electronics și Elmet în Bacău, și Simulec și Elmet în Măgurele.

CITEȘTE ȘI: ATMOS ,,made in Romania". Centru de Artilerie pentru producția obuzierelor de 155 mm în țara noastră

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel