România adoptă o lege prin care interzice folosirea unui antivirus rusesc în instituțiile publice

Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizări și Nicolae Ciucă, premierul României. Foto: Sebastian Burduja @OfficialFacebook
Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizări și Nicolae Ciucă, premierul României. Foto: Sebastian Burduja @OfficialFacebook

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, că a fost finalizată şi va fi promovată săptămâna viitoare legea care interzice folosirea unui antivirus rusesc în instituţiile publice româneşti.

"Am finalizat şi vom promova săptămâna viitoare, după un lung proces de avizare ministerială, avizare la nivelul CSAT, legea care interzice antivirusul rusesc în instituţiile publice. (...) Venim în sprijinul ministerelor de linie. De exemplu, la Ministerul Afacerilor Interne lucrăm intens pentru a digitaliza cazierul judiciar. La nivelul Ministerului Educaţiei la implementarea soluţiilor pentru digitalizarea parcursului academic - catalogul online şi derularea evaluărilor la concursurile naţionale pe platforme online. Nu în ultimul rând, Ministerul Agriculturii privitor la digitalizarea liceelor agricole", a susţinut demnitarul.

Potrivit acestuia, la nivel de infrastructuri de cercetare România a recuperat o parte din distanţa care o separă de Europa de Vest.

 

România a oprit cooperarea cu Federația Rusă

 

El a amintit că în primele săptămâni de mandat a oprit cooperarea cu Federaţia Rusă, respectiv a suspendat implicarea României în centrul de cercetare de la Dubna. În opinia sa, România are nevoie de o strategie naţională în domeniul inteligenţei artificiale. "Suntem singura ţară din Uniunea Europeană care nu are o asemenea strategie", a afirmat ministrul.

El a menţionat că se lucrează la metodologia de evaluare a infrastructurilor de cercetare.

"Lucrăm la o nouă metodologie de evaluare a infrastructurilor de cercetare care să fie cu adevărat strategică, pentru că această listă a infrastructurilor naţionale strategice s-a extins treptat, nimeni nu le-a mai scos pe cele care nu îşi mai regăsesc relevanţa şi statul român a continuat să le finanţeze, din păcate", a mai arătat Sebastian Burduja. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel