România a lansat rachete din sisteme HIMARS, alături de SUA și aliați (Video). România deține inclusiv rachete ATACMS care pot lovi la 300 kilometri

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Imagini din timpul lansărilor de rachete HIMARS aflate în dotarea României. Foto: Brigada 8 ROT
Imagini din timpul lansărilor de rachete HIMARS aflate în dotarea României. Foto: Brigada 8 ROT

Anul de instrucție începe în forță pentru artileriștii români. Brigada 8 Rachete Operativ-Tactice (Bg8ROT) a executat trageri cu sistemele HIMARS în poligonul Smârdan.

„În perioada 14-19 ianuarie, Batalionul 81 Rachete Operativ-Tactice desfășoară exercițiul cu trageri de luptă "UNIREA 24.11" în cadrul Centrului Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, județul Galați, având ca obiectiv principal evaluarea nivelului capacității operaționale”, a  anunțat Bg8ROT pe rețeaua de socializare Facebook.

La exercițiu participă și echipe de observatori și de asistență din Forțele Terestre americane (US Army).

„Batalionul 4 din Brigada 4 Asistență a Forțelor de Securitate (SFAB4), atașat „Task Force 82”, a sprijinit, pe 17 ianuarie, Brigada 8 Artilerie română în timpul tragerilor cu rachete de antrenament cu rază scurtă de pe sistemul M142 HIMARS”, a informat US Army, care a postat și un video spectaculos cu lansările de proiectile reactive.

 

 

România deține rachete pentru sisteme HIMARS atât cu rază de 70 kilometri, dar și rachete ATACMS care pot lovi la 300 de kilometri

 

2. Imagini di... (himars-romania_87637500.jpg)

Imagini din timpul lansărilor de rachete HIMARS aflate în dotarea României. Foto: Brigada 8 ROT

Maiorul US Army, Zachary Busenbark, comandantul bateriei Alpha / Batalionul 4 / SFAB4 care este și liderul echipei de consilieri pentru artileria de câmp a SFAB, a vorbit despre importanța implicării echipei sale în forțele militare NATO din Europa.

„În Europa, dorința este maximizarea interoperabilității atât cu forțele aliate NATO, cât și cu națiunile partenere, pentru a ne asigura că ne putem antrena și lupta împreună eficient ca o echipă combinată”, a spus Busenbark.

Lansatoarele HIMARS folosite de Forțele Terestre Române trag atât cu proiectile reactive cu raza de acțiune de 70 de km, cât și cu rachete ATACMS care pot lovi ținte la o distanță maximă de 300 km.

3. Imagini di... (419898892_782050740615328_5412505654671019815_n_85401200.jpg)

Imagini din timpul lansărilor de rachete HIMARS aflate în dotarea României. Foto: Brigada 8 ROT

Pe lângă sprijinul oferit militarilor români de SFAB4, la exercițiu au participat și observatori din cadrul Brigăzii 41 Artilerie de Câmp a US Army Europa-Africa.

Task Force 82, de la Divizia 82 Aeropurtată, conduce aspecte critice ale forțelor armate americane pentru a asigura aliații și partenerii, descuraja adversarii și pentru a întări asistența forțelor de securitate NATO în regiunea Mării Negre, a precizat US Army.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel