Rob Bauer, preşedintele Comitetului militar al NATO: „Goliath se clatină, David a demonstrat o imensă iscusinţă tactică”

În deschiderea reuniunii de miercuri a comandanţilor armatelor din statele membre NATO, Rob Bauer, şeful Comitetului Militar, a făcut câteva declarații privind situația forțelor ruse în Ucraina.

Alianţa Nord-Atlantică consideră că forţele ruse în Ucraina se confruntă cu o situaţie din ce în ce mai dificilă, a declarat miercuri un amiral de top al NATO, citat de DPA.

Rusia se află în a 15-a lună a ceea ce credea că va fi un război de trei zile", a afirmat amiralul Rob Bauer, preşedintele Comitetului militar al NATO, într-o reuniune la Bruxelles.

"Goliat se clatină. Şi asta pentru că David a demonstrat o imensă rezilienţă şi iscusinţă tactică susţinute de 50 de naţiuni din întreaga lume", a afirmat Bauer, într-o aluzie la povestea biblică despre David şi Goliat, în care tânărul păstor David îl ucide cu o praştie pe temutul uriaş Goliat.

Amiralul Bauer a făcut aceste comentarii în deschiderea unei reuniuni a şefilor militari ai Alianţei, în cadrul căreia au fost abordate aspecte legate de noile planuri regionale de apărare.

Aceste planuri au fost dezvoltate pentru a apăra mai bine teritoriul Alianţei Nord-Atlantice în cazul unui atac din partea Rusiei sau a unor grupări teroriste şi prevăd o creştere a numărului de trupe cu grad ridicat de pregătire.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri că se aşteaptă ca şefii de stat şi de guvern să susţină noile planurile la summitul din iulie a Alianţei şi să se pună de acord asupra extinderii producţiei echipamentelor de apărare.

"Ne îndreptăm în direcţia bună, dar nu la fel de repede aşa cum o cere lumea periculoasă în care trăim", a declarat Stoltenberg.

Din partea Germaniei, generalul Carsten Breuer a participat pentru prima dată la reuniunea Comitetului militar al NATO, după ce a preluat, în martie, funcţia de comandant cu cel mai înalt rang în Bundeswehr.

Rusia a declanşat o invazie pe scară largă în Ucraina la 24 februarie 2022 în ceea ce ea numeşte 'operaţiune militară specială', iar Kievul şi Occidentul - o agresiune brutală, nejustificată, neprovocată şi ilegală împotriva unui stat independent, prima de acest gen în Europa după cel de-Al Doilea Război Mondial.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel