Reznikov și-a cerut public scuze după ce a spus că numărul soldaților ucraineni morți în război e mai mic decât cel al turcilor uciși de cutremur

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Războiul din Ucraina
Războiul din Ucraina

Ministrul apărării de la Kiev, Oleksi Reznikov, a prezentat scuze după ce a comparat pierderile Ucrainei în războiul cu Rusia cu numărul deceselor cauzate de cutremurul din Turcia. 

"Prezint scuze sincer tuturor celor din Ucraina sau din Turcia care au fost răniţi de comentariile mele dintr-un interviu pentru ziarul spaniol La Razon. Ucrainenii simpatizează cu poporul turc. Noi înţelegem cum este să îngropi mii de oameni nevinovaţi, prieteni şi vecini. Sunt recunoscător prietenilor noştri turci pentru sprijinul lor neclintit şi poziţia fermă faţă de Crimeea, de la începutul invaziei ruse", a declarat Reznikov, citat de Rador.

Amintim că ministrul ucrainean al apărării a declarat recent că pierderile în rândul soldaţilor ucraineni în timpul războiului sunt mai mici decât numărul victimelor cutremurului din Turcia, potrivit unui interviu pe care Reznikov l-a acordat ziarului La Razon.

Peste 50.000 de persoane au decedat în Turcia și Siria urma cutremurelor devastatoare din luna februarie din sud-centrul Turciei.

Oficialii din Turcia au confirmat că peste 45.000 de persoane au murit în urma cutremurelor uriașe. În Siria numărul victimelor a depășit 6.000.

Amintim că pe data de 6 februarie 2022 sudul Turciei a fost lovit de două cutremure devastatoare, de 7,7 şi 7,6 grade și alte replici mai mici.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel