Retragerea trupelor americani din Germania | Administraţia Biden suspendă decizia lui Trump

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Soldații americani în portul Bremerhaven, Germania, ca parte a exercițiului Defender-Europe 20, 21 februarie 2020. Imagine: US Army.
Soldații americani în portul Bremerhaven, Germania, ca parte a exercițiului Defender-Europe 20, 21 februarie 2020. Imagine: US Army.

Administraţia Joseph Biden a suspendat, pentru reevaluare, decizia fostului preşedinte Donald Trump privind diminuarea efectivelor militare americane din Germania, 

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, „a iniţiat procedura de reevaluare completă” a planului reducerii numărului militarilor americani din Germania, a declarat generalul Tod Wolters, şeful Comandamentului SUA pentru Europa (SACEUR) şi comandant suprem NATO pentru Europa, informează Mediafax.

„Planificarea precedentă, aflată în curs pentru iniţiativa precedentă, a fost suspendată pentru ca secretarul Apărării şi actuala Administraţie să poată efectua o reevaluare completă asupra a tot ceea ce s-a întâmplat până când a preluat atribuţiile secretarul Lloyd Austin”, a precizat generalul Tod Wolters, conform site-ului Politico.com.

Generalul Tod Wolters a declarat că nu poate anticipa ce decizie va fi luată după reevaluare. „Noua Administraţie a SUA a anunţat că trebuie să realizăm o reevaluare completă, în toate domeniile. Iar apoi, după evaluare, vom începe elaborarea noilor planuri”, a precizat oficialul militar.

Fostul preşedinte Donald Trump a anunţat în vara anului 2020 un plan de reducere cu 12.000 de militari a efectivelor SUA din Germania.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel