Reprezentanţii Rusiei la OSCE, date false despre trimiterea a peste 70 de tancuri ucrainene în Donbas

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Analiştii platformei online din Ucraina, Inform Napalm – specializată în culegerea de informaţii din surse deschise (OSINT) – au sesizat că reprezentanţii misiunii ruse la OSCE au publicat pe pagina oficială de Tweeter, în repetate rânduri, informaţii false despre trimiterea de tancuri ucrainene în Donbas.

Astfel, pe 22 noiembrie 2020, mesaje în limba rusă și în limba engleză au fost postate pe pagina oficială de Twitter a Misiunii ruse la OSCE în care se preciza că Agenția Europene de Securitate și Cooperare (OSCE) - Misiunea Specială de Monitorizare în Ucraina (SMM) a observat un transfer de armament al forțelor armate ucrainene în apropiere de Donbas. 

Reprezentanţii Rusiei la OSCE au generat false comunicate de presă pe care le-au postat pe Twitter, precizând că ,,doar în ultimele zile s-a observat că peste 70 de tancuri și zeci de arme de calibru mare se îndreptau spre Donbas’’.

Mai jos sunt ataşate capturi ale comunicatelor de presă postate pe Twitter de Misiunea rusă la OSCE, la care sunt ataşate şi o imagine cu un tren care transporta mai multe tancuri spre Donbas.

Analiştii platformei online din Ucraina, Inform Napalm au decis să afle dacă informaţiile şi imagine sunt adevărate.

Pentru analiştii OSINT ai Inform Napalm nu a fost o surpriză să afle că imaginea pe care Misiunea rusă la OSCE o ataşase comunicatelor de presă era din 10 iulie 2014.

Cu alte cuvinte, reprezentanţii Rusiei la OSCE au folosit o imagine de acum şanse ani de când Ucraina ai trimis mai multe trenuri cu tancuri în apropiere de Donbas pentru a face faţă agresiunii militare ruse.

Pentru a demonstra că informaţiile răspândite de reprezentanţii Rusiei la OSCE sunt fasle, analiştii OSINT ai Inform Napalm au verificat în 10 rapoarte oficiale ale Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE în Ucraina (SMM), realizate în perioada 12-23 noiembrie.

În niciunul dintre cele zece rapoarte ale Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE în Ucraina (SMM), realizate în perioada 12-23 noiembrie, nu au fost găsite menţiuni cu referile la un număr atât de mare de tancuri ucrainene care au fost sau ar fi urmat să fie dislocate în apropiere de linia de contat din regiunea Donbas. În rapoartele OSCE se face trimite la unele tancuri ucrainene, dar acestea sunt într-un număr semnificativ redus şi la o distanţă de aproximativ 60 Km de linia frontului.

De fapt, în cele zece rapoarte al OSCE pe care analiştii OSINT ai Inform Napalm le-au consultat, este specificat că tancuri şi alte elemente de tehnică militară ale forțelor separatiste şi de ocupație din Donbas – susţinute de Rusia - sunt mult prea aproape de linia de contat şi sunt situate și în apropierea și în interiorul unor zone rezidențiale.

Cu toate acestea, acest lucru nu pare că a ridicat îngrijorării în rândul reprezentanţilor Misiunii ruse la OSCE. În același timp, Rusia continuă să infirme multitudinea de fapte bazate pe dovezi concrete care demonstrează că Kremlinul este de fapt principalul artizan al războiului din Donbas, deoarece controlează formațiunile armate separatiste și desfășoară în mod constant personal și echipamente militare în anumite zone din regiunile Luhansk și Donetsk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel