Statele Unite monitorizează atent reformarea Serviciului de Securitate al Ucrainei 

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Însărcinatul cu afaceri al SUA la Kiev, William Taylor, şi-a exprimat speranţa că noua conducere a Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) va ţine cont de standardele NATO în procesul de reformă implementat la nivelul instituţiei - scrie Evropeiska Pravda, preluat de Rador.

Potrivit lui William Taylor, Statele Unite au luat act de semnalul transmis de către noua conducere ucraineană, care a asigurat că reforma în SBU este cea mai importantă prioritate.

În acest context, potrivit ambasadorului american, secretarul Consiliului de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksandr Daniliuk, consilierul prezidențial Ruslan Riaboşapka și șeful SBU, Ivan Bakanov, s-au întâlnit săptămâna aceasta cu reprezentanți ai Statelor Unite, ai NATO și ai UE, pentru a primi sfaturi şi recomandări cu privire la această reformă.

,,Am oferit sfaturi autorităților precedente și suntem gata să facem acelaşi lucru în relaţia noua conducere a ţării, astfel încât SBU să devină eficient, să fie compatibil cu standardele NATO" - a explicat Taylor.

,,O reformă bine gândită a SBU poate schimba foarte mult. Va fi un pas înainte în lupta împotriva corupției, va fi un imbold pentru economie și va crește atractivitatea investițiilor în Ucraina" - a adăugat diplomatul american.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel