Reconstrucția Ucrainei. Italia s-a pus la coadă și ”vrea să fie în primul rând” (Antonio Tajani)

"Orice reconstrucție a Ucrainei trebuie să prevadă că Rusia plătește pentru ceea ce a distrus. Italia dorește să identifice cele mai potrivite instrumente financiare pentru a pune bazele reconstrucției", a adeclarat ministrul de externe italian Antonio Tajani.

Reconstrucția Ucrainei începe și Italia vrea să fie pe primul loc. În cadrul discursului său, ministrul de externe a subliniat că, odată cu conferința pentru reconstrucție, Italia dă un semn foarte puternic în favoarea Ucrainei.

„Sunt o mie de companii care se întâlnesc, semn de mare solidaritate. Suntem implicați în aprovizionarea militară, la nivel civil, dar vrem să fim implicați și în reconstrucție, de la sectorul energetic până la sectorul siderurgic”, a spus ministrul Tajani.

Ministrul de Externe a spus acest lucru Antonio Tajani la conferința bilaterală privind reconstrucția Ucrainei, care se desfășoară astăzi la Roma. „Alegerea de a rămâne aproape de Ucraina demonstrează, de asemenea, acest lucru”, a spus Tajani, citat de media italiană.

„Astăzi se pune piatra de temelie pentru o colaborare din ce în ce mai strânsă în ceea ce privește nevoile imediate și pe termen lung pentru o redresare și reconstrucție a Italiei”, a continuat ministrul de externe. „Punem la dispoziție tot ce este mai bun din sistemul italian, know-how-ul a 4 milioane de IMM-uri, care sunt țesutul conjunctiv al celui de-al doilea mare producție din Europa și îl punem la dispoziția prietenilor noștri ucraineni”.

 

Italia susține aderarea Ucrainei la UE

 

„Italia a fost acolo și va fi acolo”, a spus Tajani. „Guvernul italian este gata să facă tot ce este necesar pentru a vă apăra țara”.

„Italia se angajează să facă din Ucraina membră a UE cât mai curând posibil”, a spus Tajani. „Italia vrea să fie și va fi protagonista acestui nou sezon, sperăm să ajungem repede la el”, a spus ministrul.

Tajani a remarcat apoi: „Orice reconstrucție a Ucrainei trebuie să prevadă că Rusia plătește pentru ceea ce a distrus. Italia dorește să identifice cele mai potrivite instrumente financiare cu privire la modul de stabilire a reconstrucției. Costul reconstrucției Ucrainei este estimat de Banca Mondială la 411 miliarde de dolari”, a spus el. În special, infrastructura și finanțele, a spus ministrul, vor fi sectoarele cheie „în care Italia vrea să fie protagonistă în Ucraina”.

 

Tajani, la începutul lui aprilie: „Este necesar să lucrăm pentru o apărare europeană, UE trebuie să conteze mai mult în NATO”

 

Roma pare că-și dorește o Uniune Europeană mai prezentă, din punct de vedere militar. 

Este necesar să lucrăm pentru o apărare europeană, Europa trebuie să conteze mai mult în sfera apărării în cadrul Alianței Nord-Atlantice, a declarat de viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale, Antonio Tajani, într-o conferință de presă ținută la începutul lunii aprilie.

Acești pași sunt „primii dintr-o strategie care trebuie să conducă la o adevărată apărare europeană”, a adăugat Tajani.

„NATO se întărește odată cu aderarea Finlandei și sunt convins că până la urmă și Suedia va face parte din NATO”, a spus vicepreședintele Consiliului, potrivit căruia „Agresiunea Rusiei în Ucraina a provocat o întărire a Occidentului” și a determinat două țări care nu sunt membre ale Alianței Atlantice să solicite să devină parte a NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel