Reacția NATO după descoperirea bucăților de dronă rusească pe teritoriul României: Nu a fost un atac intenționat al Rusiei asupra teritoriului aliat

Purtătorul de cuvânt al NATO, Dylan White, a reafirmat solidaritatea Alianței cu România, dar spune că nu a fost un atac intenționat al Rusiei împotriva teritoriului aliat. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Alianței, ambasadorul României la NATO, Dan Neculăescu, a informat Alianța Nord Atlantică privind fragmentele de dronă găsite pe teritoriul țării noastre, ca urmare a ultimelor atacuri ale Rusiei lângă granița cu România.

”Ambasadorul României a informat Aliații NATO despre atacurile continuate ale Rusiei asupra infrastructurii portuare ucrainene din apropierea României în cadrul unei reuniuni regulate a Consiliului Atlanticului de Nord de miercuri. El a informat Aliații că fragmente de drone similare cu cele folosite de Rusia au fost identificate pentru a treia oară pe teritoriul României.
 
Autoritățile române rămân în alertă și efectuează o anchetă completă”, arată purtătorul de cuvânt al Alianței.

În mod similar cu declarațiile făcute acum câteva zile, oficialul a ținut să precizeze că ”NATO nu deține informații care să indice vreun atac intenționat al Rusiei împotriva teritoriului aliat”.
 
NATO este solidară cu Aliatul nostru România. Secretarul general a vorbit în weekend cu președintele Iohannis și continuăm să monitorizăm situația în strâns contact cu autoritățile române”, se mai arată în precizarea purtătorului de cuvânt al NATO.

Reamintim că astăzi, că azi a fost identificate componente ale unei a treia drone care a căzut pe teritoriul României. Din primele date transmise, a rezultat că fragmentele în cauză sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă.

Drept urmare, MAE a anunțată că îl convoacă de urgență pe șeful misiunii diplomatice ruse în România.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel