Kremlinul pozează în victimă. Reacția Rusiei la transferul de trupe poloneze la granița cu Belarus: ”Motiv pentru o atenție sporită”

Foto: militari polonezi / Patryk Szymaniec - 7 Wielkopolska Brygada Zmechanizowana, facebook
Foto: militari polonezi / Patryk Szymaniec - 7 Wielkopolska Brygada Zmechanizowana, facebook

Polonia își întărește forțele militare în zona de graniță cu Belarus, care, la rândul său, este într-o alianță militară și o uniune de stat cu Rusia.

Moscova acționează în stilul caracteristic: te împinge pe scări și te întrebă, apoi, de ce te grăbești. Acum, asistăm la episodul în care Kremlinul se arată îngrijorat de atitudinea Poloniei, care își consolidează militar frontiera estică.

Dar ce s-a întâmplat mai exact?

Cu Grupul de mercenari Wagner la ușă, Varșovia nu stă cu mâinile încrucișate și ia măsuri. Astfel, pe 18 iulie, ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, a declarat că două brigăzi poloneze au fost dislocate la granița de est, în contextul desfășurării de membri ai organizației militare private ruse Wagner în Belarus.

Anul trecut, Polonia și-a desfășurat activ unitățile militare la granița cu Belarus, după ce anunțase anterior că 1.000 de soldați polonezi, împreună cu 200 de echipamente, vor fi dislocați în regiunile de est ale țării.

Escaladare tipic sovietică

Astăzi, partea rusă a reacționat la mutarea Poloniei printr-o declarație a purtătorului de cuvânt al președintelui rus, Dimitri Peskov, care susține că Varșovia are o atitudine agresivă prin trimiterea celor două brigăzi poloneze la granița cu Belarus, ceea ce necesită o atenție sporită a Kremlinului, scrie Tass.

Oficialul rus mai crede că este vorba despre securitatea Statului Federal (uniunea dintre Rusia și Belarus), și că acțiunea poloneză este „cu siguranță un motiv de îngrijorare”.

Peskov a mai acuzat Polonia că este „agresivă” și are o „atitudine ostilă atât față de Belarus, cât și față de Federația Rusă”. „Desigur, acesta este un motiv pentru o atenție sporită”, a spus purtătorul de cuvânt al lui Putin.

În plus, Peskov a adăugat că Minsk și Moscova lucrează la Conceptul de securitate națională al Uniunii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel