Orientul Mijlociu, alianțe și interese într-o regiune aflată mereu în război | Răzvan Munteanu, la Obiectiv EuroAtlantic la DefenseRomania

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Orientul Mijlociu, hartă publicată de WorldAtlas.com. Photo source: WorldAtlas.com
EXCLUSIV
Orientul Mijlociu, hartă publicată de WorldAtlas.com. Photo source: WorldAtlas.com

DefenseRomania vă invită să urmăriți vineri, 16 februarie 2024, o nouă ediție a emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic”.

DefenseRomania vă invită să urmăriți vineri, 26 februarie 2024, o nouă ediție a emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic”.

Podcastul „Obiectiv EuroAtlantic” este difuzat în fiecare săptămână, în ziua de vineri, începând cu ora 11:00, pe platforma DefenseRomania.

Invitatul lui Tudor Curtifan din această săptămână din cadrul emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic” este Răzvan Munteanu, realizatorul emisiunii Check Media difuzată de B1TV, expert în relații internaționale și președintele think tank-ului Chamber of Excellence in International Affairs (CEIA).

Tema emisiunii va fi o analiză a Orientului Mijlociu, pornind de la interesele fiecărui mare actor, atât în criza din Gaza, unde Israelul luptă pentru distrugerea grupării teroriste Hamas, cât și în foarte încâlcitele relații dintre actorii din regiune.

De la Israel „împotriva tuturor, la Iran vs. Arabia Saudită, la Turcia, moștenitoarea Imperiului Otoman hegemon sau istoricele Acorduri Abrahamice și normalizarea relațiilor între Israel și Emiratele Arabe Unite, Maroc, Bahrain sau Sudan, Orientul Mijlociu se confruntă cu numeroase tensiuni fiind o sursă constantă de conflicte. Pe lângă toate interesele diferite, nici din punct de vedere religios nu există coeziune, chiar în lumea islamică unde tensiunile dintre șiiți și sunniți au condus nu de puține ori la atentate atroce.

Peste toate acestea se adaugă influența marilor titani, superputeri precum SUA sau China, prezente în regiune.

Podcastul va încerca să analizeze relațiile și interesele marilor actori din Orient.

Emisiunea „Obiectiv EuroAtlantic”ediția din 16 februarie 2024, poate fi urmărită începând cu ora 11:00, atât pe pagina de Facebook DefenseRomania, pe www.DefenseRomania.ro, dar și pe pagina de YouTube, unde vă invităm să apăsați butonul „Subscribe” („Abonează-te”).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel