Înalt oficial american: Războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei, puțin probabil să se încheie în viitorul apropiat

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Ukrainian Army. Photo credit: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Ukrainian Army. Photo credit: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Statele Unite consideră că războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei este puțin probabil să se încheie în viitorul apropiat, potrivit directorului National Intelligence al Statelor Unite, Avril Haines.

 

Președintele rus Vladimir Putin consideră că evoluțiile interne și internaționale tind să îi fie favorabile și probabil că va continua cu tacticile agresive în Ucraina, dar este puțin probabil ca războiul să se încheie curând, a declarat joi cel mai înalt oficial american din domeniul intelligence-ului.

Directorul National Intelligence, Avril Haines, a declarat în fața Comisiei pentru Servicii Armate a Senatului SUA că Rusia a intensificat atacurile asupra infrastructurii Ucrainei pentru a împiedica capacitatea Kievului de a muta arme și trupe, pentru a încetini producția de armament și pentru a o forța să ia în considerare negocieri.

"Tacticile din ce în ce mai agresive ale lui Putin împotriva Ucrainei, cum ar fi atacurile asupra rețelei electrice ucrainene, sunt menite să demonstreze Ucrainei că dacă va continua să lupte nu va face decât să sporească pagubele aduse Ucrainei și nu oferă nicio soluție viabilă pentru obținerea victoriei", a spus Avril Haines, potrivit Reuters.

,,Sunt șanse mari ca aceste tactici agresive să continue și este puțin probabil ca războiul să se încheie prea curând", a mai spus Haines.

Ea și general-locotenentul Jeffrey Kruse, directorul Agenției de Informații a Apărării, au depus mărturie în fața comisiei cu privire la evaluarea comunității de informații pentru 2024 a amenințărilor cu care se confruntă Statele Unite.

În ceea ce privește China, considerată de Statele Unite drept principalul competitor global, Haines a declarat că președintele chinez Xi Jinping și alţi înalţi oficiali de la Beijing se așteaptă la o anumită instabilitate viitoare în relațiile cu Washingtonul.

Dar, a continuat ea, vor încerca să proiecteze stabilitate în aceste legături, deoarece prioritatea lor principală este lupta cu economia chineză aflată în dificultate.

Mai degrabă decât să aplice politici de stimulare a cheltuielilor de consum sau de încurajare a investițiilor, se pare că aceștia "dublează" o strategie pe termen lung bazată pe producție și inovație tehnologică, a spus ea.

Această abordare, însă, "va adânci aproape sigur pesimismul publicului și al investițiilor pe termen scurt", a spus ea. China se confruntă cu probleme economice, inclusiv cererea internă slabă, șomajul ridicat în rândul tinerilor și o criză imobiliară. 

Beijingul a accelerat investițiile în infrastructură și s-a orientat spre investiții în producția de înaltă tehnologie, dar unii economiști avertizează că acest lucru ar putea exacerba dezechilibrele pe termen lung.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel