Războiul din Idlib. Armata siriană aduce pe câmpul de luptă mai multă tehnică militară (Foto)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Armata guvernamentală siriană a desfășurat un sistem autopropulsat de arme anti-aeriene Shilka, un obuzier Gvozdika și un tanc T-72M1, în partea de sud a provinciei Idlib. Vehiculele au fost surprinse într-un videoclip publicat de agenția Ruptly și distribuit pe Twitter.

Conform celor mai recente cifre, forțele regimului sirian și forțele iraniene aliate au pierdut 16 vehicule de luptă pentru infanterie BMP-1, trei Shilkas, șapte obuze autopropulsate și 14 tancuri, inclusiv un T-90, pe tot parcursul ofensivei militare desfăşurate în provincia siriană Idlib, în luna febroarie.

Armata siriană luptă în prezent împotriva opoziției armate și a militanților pro-turci în apropierea orașului Saraqib, care a fost cucerit de armata regimul preşedintelui Bashar al-Assad, la începutul lunii februarie. După confruntările din 20 februarie, opoziția a reușit să înfrângă și să surprindă apărarea armatei siriene în apropierea satului Nayrab. Potrivit unor surse siriene, controlul opoziției asupra satului este doar temporar datorită activității aeronavelor rusești.

Situația pare să degenereze în Siria, în Idlib, unde trupele Turciei se află în conflinct cu cele ale regimului Assad, susținut de Rusia. Regiunea Idlib este ultimul bastion al forțelor rebele și jihadiste care luptă împotriva lui Assad din 2011 încoace.

Între ianuarie și februarie 2020, armata siriană a reuşit să controleze aproape jumate din provincia Idlib, trecând peste punctele de observare stabilite de Turcia în zona de detensionare.

Ankara a fost indignată de înaintarea forțelor regimului Assad. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a avertizat că, dacă trupele siriene nu s-au retras până la sfârșitul lunii februarie, armata turcă va începe o operație militară. Rusia, care susține acțiunile Damascului în Idlib, a încercat să rezolve conflictul prin negocieri, dar cele două părți nu au reușit să ajungă la un acord.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel