Război Ucraina. Separatiștii proruși: ”Occidentul, implicat în asasinarea liderului Zaharcenko”

Tudor Curtifan / 15 sep 2018 / 18:42
Separatiști, Ucraina
Separatiști, Ucraina

Liderul provizoriu al autoproclamatei republici populare din Doneţk, Denis Puşilin, a declarat sâmbătă că atentatul în care şi-a pierdut viaţa Aleksandr Zaharcenko, predecesorul său în fruntea acestei entităţi separatiste din estul Ucrainei, a fost comis cu ajutorul serviciilor secrete occidentale, transmite EFE.

"Analiza resturilor dispozitivului exploziv a dezvăluit folosirea tehnologiilor de vârf, care nu au fost utilizate până acum de SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei). De aici se poate trage concluzia că atacul terorist a fost comis cu ajutorul serviciilor secrete occidentale", a declarat Puşilin, citat de agenţia oficială rusă RIA Novosti.

Liderul separatist prorus a mai spus că atentatul a fost comis de Departamentul de Contrainformaţii al SBU.

"Datele strânse în timpul anchetei asasinării lui Zaharcenko, precum şi declaraţiile unui deţinut, colaborator al SBU, demonstrează implicarea Ucrainei şi a serviciilor secrete occidentale", a scris ulterior Puşilin pe contul său Telegram.

Zaharcenko, în vârstă de 42 de ani, a murit la 31 august într-un atentat cu bombă într-o cafenea, la câţiva metri de domiciliul său, în oraşul Doneţk.

Kremlinul a atras atenţia că uciderea liderului separatist va spori tensiunile în regiune şi va ridica obstacole în crearea condiţiilor pentru aplicarea acordurilor de la Minsk, menite să pună capăt conflictului armat din estul Ucrainei, izbucnit în aprilie 2014 şi soldat până în prezent cu peste 10.000 de morţi.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy