Război Ucraina. Rusia, campanie de dezinformare. De la Campionatul Mondial la genocid și naziști

Darius Muresan |
Data publicării:
ucraina
ucraina

Ce au în comun naziștii, genocidul și Cupa Mondială din 2018, desfășurată în Rusia?

Potrivit unui raport, Rusia alimentează ”fake news-urile” prin dezinformări în ceea ce privește situația din Ucraina. Aceste dezinformări au legătură atât cu Campionatul Mondial ce va debuta pe 14 iunie și va fi găzduit de Federația Rusă, dar și cu naziștii și genocidul.

Astfel, de câteva zile are loc o campanie de dezinformare ce prezintă Ucraina ca principală agresoare a Rusiei în ceea ce privește violențele din Donbas. Se vorbește despre o „ofensivă la scară mare în Donbas pe durata Campionatului Mondial” ce urmează să fie lansată de Ucraina, despre „dezastrul umanitar și exodul populației”, scopul fiind de a condamna Rusia ca stat agresor, asta deși Rusia nu este implicată în războiul din Ucraina, cu toate că există dovezi solide în acest sens.

Mai mult, campania acuză armata ucraineană că este responsabilă de uciderea mai multor soldați NATO care au fost redirecționați intenționat într-un câmp minat.

”Genocid” și ”naziști”

Dezinformarea continuă și prezintă ”genocidul” din Donbas, precizând că ”Rusia nu va rămâne indiferentă”, motivând astfel agresiunea față de Ucraina. Rusia atenționează că se poate repeta masacrul din Srebrenica (nr. - când în 1995 peste 8.000 de musulmani au fost uciși). Nu există însă nicio dovadă cu privire la asemenea acuze. Misiunile pentru drepturile omului aflate în Ucraina din 2014 nu au identificat nicio dovată potrivit căreia cetățenii vorbitori de limba rusă aflați pe teritoriul Ucrainei și în zona de conflict, ar fi în pericol.

Nici naziștii nu au fost ocoliți de această campanie de dezinformare. Ucraina este prezentată ca un stat ”fascist” care promovează o ideologie nazistă ce prezintă o țară care ar fi ”înflorit sub conducerea lui Adolf Hitler”. Repetarea sistematică a mesajului de ”genocid” și asimilarea Ucrainei cu ”naziștii” este una din tacticile preferate ale Rusiei în raport cu situația tensionată din Ucraina.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel