Război Ucraina. Armata își va mări stocul de rachete anti-tanc Javelin

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sistem Javelin, sursă foto: Raytheon
Sistem Javelin, sursă foto: Raytheon

Autoritățile ucrainene doresc să cumpere de la guvernul american mai multe rachete anti-tanc Javelin.

William Taylor, însărcinat cu afaceri la ambasada americană de la Kiev, a declarat într-un interviu pentru radio Europa Liberă că ucrainenii vor dobândi rachetele Javelin prin intermediul programului de vânzări militare externe în scopuri defensive de la ministerul american al apărării.

 

Armata Ucrainei își va mări stocul de rachete Javelin

 

Declarația lui Taylor este prima confirmare a dorinței guvernului ucrainean de a-și mări stocul actual de 210 rachete Javelin și 37 de lansatoare puse la dispoziție de Washington în aprilie 2019.

Oficiul președintelui ucrainean Voldomir Zelenski și ministerul ucrainean al apărării nu au comentat deocamdată informația.

Peste 13.000 de persoane au fost ucise în conflictul dintre trupele ucrainene și separatiștii pro-ruși declanțat în estul Ucrainei în 2014.

De la începutul războiului din Donbass în 2014 şi până astăzi, Statele Unite au alocat peste 1,3 miliarde de dolari pentru a consolida capacitatea de a apăra a Ucrainei, potrivit oficialilor americani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel