Război Siria. Rachete israeliene au lovit aeroportul din Damasc

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Mai multe rachete israeliene au lovit aeroportul din Damasc, apărarea siriană reușid să doboare câteva rachete.

Rachete israeliene au vizat sâmbătă aeroportul internaţional din Damasc, declanşând răspunsul apărării antiaeriene siriene, a informat agenţia oficială de presă Sana, potrivit AFP. 

"Apărarea noastră antiaeriană a răspuns unui atac israelian cu rachete împotriva aeroportului internaţional din Damasc şi a doborât câteva rachete ostile", a declarat o sursă militară citată de Sana, fără să precizeze dacă s-au înregistrat victime.

Imaginile arată o mică explozie luminoasă în noapte deasupra oraşului. 

Un corespondent al agenţiei France Presse a auzit sâmbătă seară o explozie foarte puternică, urmată de altele mai mici. 

Întrebată despre afirmaţiile sirienilor, o purtătoare de cuvânt a armatei israeliene a afirmat: "Nu comentăm acest gen de informaţii". 

La începutul lui septembrie, într-o rară confirmare a operaţiunilor militare israeliene în Siria, un responsabil a afirmat că armata israeliană a efectuat circa 200 de lovituri în această ţară în ultimele 18 luni, vizând în principal ţinte iraniene. 

Potrivit acestui responsabil israelian sub protecţia anonimatului, aproximativ 800 de rachete şi bombe au fost lansate în aceste lovituri. 

Iranul, inamicul numărul unu al Israelului, este un aliat de bază al regimului Bashar Al-Assad în lupta acestuia împotriva rebelilor şi jihadiştilor. 

Statul evreu a avertizat în repetate rânduri că nu va permite Republicii Islamice să se servească de Siria drept cap de pod împotriva sa, mai scrie AFP.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel