Război Afganistan: Talibanii au atacat o bază militară unde erau staționați și soldați SUA

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Militanţi talibani au atacat joi noaptea un vast complex militar situat în provincia Helmand din sudul Afganistanului, au anunţat oficiali locali.

Baza militară găzduieşte forţele de securitate responsabile pentru provinciile Helmand şi Nimru. Soldaţi americani şi consilieri militari sunt de asemenea staţionaţi în complex.

Guvernul provinciei Helmand a indicat într-un comunicat că atacul asupra bazei militare a fost respins, informează dpa. Trei atacatori sinucigaşi şi alţi şase înarmaţi au fost ucişi, arată sursa citată.

Un purtător de cuvânt al militanţilor a susţinut pe Twitter că mai mulţi atacatori au intrat în complex. El a adăugat că atacul era încă în desfăşurare după 10 ore.

Detalii oficiale despre posibile victime în rândul forţelor de securitate afgane sau despre numărul atacatorilor nu erau pentru moment disponibile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel