Rasa Jukneviciene, șefa AP NATO: După agresiunea Rusiei în Ucraina, apartenența e salvatoare

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Separatiști, Ucraina
Separatiști, Ucraina

Președinta Adunării Parlamentare NATO, Rasa Jukneviciene, la încheierea vizitei sale în Republica Moldova, a precizat că respectă neutralitatea Chișinăului, dar a adăugat că după agresiunea Rusiei în Ucraina toată lumea a înțeles importanța apartenenței la NATO și UE. Înaltul diplomat NATO a dat exemplul Lituaniei.

După agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, toată lumea a înțeles că această apartenență este salvatoare”, a precizat oficialul NATO, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Aceasta a dat exemplul țării sale, Lituania, care consideră că ar fi putut avea soarta Ucrainei.

Noi am fi putut avea ceva similar dacă nu eram în UE şi NATO. De aceea, în baza propriului exemplu, eu pot să spun cu fermitate că reformele se fac pentru noi înşine. Dar ca să nu căutăm să descoperim a câta oară bicicleta, cel mai raţional este să te uiţi la exemplele statelor din UE care au trecut deja prin aceasta. Noi mult timp nu am fost în UE, dar noi vrem să trăim aşa cum trăiesc oamenii acolo”.

În interviul acordat sursei citate, Rasa Jukneviciene a dat asigurări din nou că vizita ei în Republica Moldova nu are legătură cu decizia de neutralitate a Chișinăului.

Eu am spus deja că vizita mea nu e legată de opţiunea R. Moldova pentru neutralitate. Aceasta este alegerea R. Moldova. Eu doar pot să spun că Lituania a ales o altă cale. În anul 1993, toate partidele politice s-au aşezat la o masă rotundă, după care au făcut declaraţia că noi vom merge pe această cale. Apoi Parlamentul a adoptat strategia în care se scrie clar în ce direcţie mergem şi care sunt priorităţile noastre. Dar aceasta e alegerea fiecărui popor”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel