Raport ISW: Rusia continuă să prezinte războiul din Ucraina ca pe o amenințare directă la adresa propriei sale securități

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a precizat în ultimul său raport actualizat că oficialii ruși continuă să perpetueze naraţiunea propagandistică că războiul din Ucraina este o amenințare directă la adresa securității rusești prin manipulări legislative.

Două regiuni rusești - Briansk și Kursk - au anunțat pe 3 februarie că prelungesc pe termen nelimitat nivelul de amenințare teroristă, din cauza necesității unor măsuri sporite de protecție și apărare a teritoriului rusesc.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret la 31 ianuarie care simplifică procesul de implementare a alertelor de amenințare teroristă în Rusia și permite regiunilor rusești clasificate ca fiind de "nivel galben" să introducă pe termen nelimitat un "nivel terorist" sporit.

,,Oficialii din regiunile Briansk și Kursk vor folosi probabil acest nou regim de alertă terorista pentru a intensifica măsurile de aplicare a legii în scopul de a reprima disidența de pe plat intern, parțial pentru a prezenta războiul din Ucraina ca fiind o amenințare directă la adresa securității interne a Rusiei, în scopul de a genera sprijin continuu pentru operațiunile rusești", a constatat ISW.

 


Rusia desfășoară trupe din toate districtele militare rusești

 


De asemenea, serviciile militare britanice de informaţii au luat act de faptul că armata rusă a inclus oficial teritoriile ocupate ale Ucrainei în subordinea Districtului Militar Sud, fără să le controleze.

Acest lucru este menționat într-o analiză de Ministerul britanic al Apărării. Raportul amintește că, la 3 februarie 2023, agenția de presă de stat rusă TASS a raportat că așa-zisele Republici Populare Donețk și Lugansk, precum și Regiunile Zaporojie și Herson au fost incluse în Regiunea Militară Sud au fost transferate în subordinea unui comandament militar cu sediul la Rostov pe Don.

Demersul vine după anunțului din ianuarie al ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, potrivit căruia extinderea militară va include crearea de "grupuri de trupe" în Ucraina.

"Această mișcare subliniază faptul că armata rusă caută probabil să integreze teritoriul nou ocupat într-o poziție strategică pe termen lung. Cu toate acestea, este puțin probabil că acest lucru să aibă un impact imediat asupra campaniei: În prezent, Rusia desfășoară trupe din toate districtele militare rusești, care sunt sub comanda unui comandament special", se arată în raportul serviciilor militare britanice de informaţii.

După cum s-a raportat anterior, serviciile secrete britanice consideră că amploarea implicării prizonierilor ruși recrutați de Wagner Groupa în războiul din Ucraina scade treptat.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel